Legi justiție: Daniel Horodniceanu: Nu sunt bine-venite

 Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat marţi, după ce a participat la şedinţa Consiliului procurorilor generali, că o parte dintre propunerile legislative anunţate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, "nu sunt foarte bine-venite în acest moment". 

"Nu putem discuta astăzi despre admiterea sau respingerea propunerilor până nu vom vedea cu siguranţă ceea ce domnul ministru, care şi-a câştigat respectul sistemului judiciar, va considera că trebuie să trimită CSM, conform termenelor legale. În termen de 30 de zile, Consiliul va da sau nu avizul pe respectivele legi. Cred că am învăţat să apreciem doar atunci când avem ceva scris. Până una - alta, la principii putem răspunde doar cu alte principii. Procurorii DIICOT şi-au expus opinia potrivit căreia în momentul în care vor vedea proiectele scrise, pentru că ştiţi că diavolul se ascunde în amănunte, până la urmă, trebuie să vedem toate nuanţele şi să vedem exact la acel moment modul în care, dacă ni se va cere opinia, vom putea răspunde. Până la urmă, dacă aceste principii vor face parte din legile Justiţiei considerăm că nu sunt foarte bine-venite în acest moment, parte din ele. Proiectele au şi foarte multe puncte bune", a spus Horodniceanu. 

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat, marţi, că procurorii nu şi-au însuşit propunerile de modificare a legilor Justiţiei prezentate de ministrul Tudorel Toader, deoarece acestea afectează independenţa Justiţiei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel