Legendarul pionier al rock and roll-ului american, Little Richard, a murit

Little Richard, unul dintre pionierii americani ai rock and roll-ului, cunoscut pentru hituri antrenante ca "Tutti Frutti' sau "Long Tall Sally' şi prezenţa sa scenică extravagantă, a murit sâmbătă la vârsta de 87 de ani, a declarat fiul acestuia pentru revista Rolling Stone, potrivit AFP.

Cauza decesului acestei legende a muzicii americane nu este pe moment cunoscută. Cu vocea sa profundă, Little Richard - pe numele său real Richard Wayne Penniman - a fascinat o generaţie întreagă şi a inspirat nenumăraţi artişti. Alături de Chuck Berry şi Fats Domino, el a contribuit la metamorfoza blues-ului, transmite Agerpres.

În plus faţă de aceşti doi contemporani mai moderaţi, Little Richard a dat rock and roll-ului un aer de scandal, cu cămăşile sale excentrice, coafura sa înaltă de 15 centimetri şi mustaţa sa extrem de subţire.

Influenţa sa asupra scenei muzicii a fost considerabilă. Atât The Beatles cât şi The Rolling Stones au cântat la începutul carierei în deschiderea concertelor sale, iar tânărul Jimi Hendrix a debutat ca muzician în trupa sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel