Legea vaccinării. Colegiul Medicilor, solicitare către Camera Deputaților

Colegiul Medicilor din România a trimis o adresă Camerei Deputaţilor prin care solicită adoptarea cât mai curând a legii privind vaccinarea.

Potrivit unui comunicat de presă al CMR, vaccinarea a contribuit decisiv la scăderea mortalităţii şi morbidităţii prin boli infecţioase, a dus la creşterea substanţială a speranţei de viaţă. În fiecare an circa 3 milioane de vieţi sunt salvate prin vaccinare. 

Totodată, CMR consideră că vaccinarea este un drept al copilului, necesar pentru a obţine cea mai bună stare de sănătate posibilă şi a nu fi expus în viitor pericolelor reprezentate de unele boli infecţioase grave. 

CMR afirmă că a urmărit cu atenţie etapele parcurse de 'Legea privind vaccinarea persoanelor din România' şi a transmis puncte de vedere constructive care să ajute la adoptarea unui act normativ coerent, în acord cu principiile fundamentale precizate. 

Adresa trimisă către Camera Deputaţilor a fost semnată de Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Mircea Toma, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Anca Drăgănescu, preşedintele Asociaţiei Proimunizare, Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, Dr. Ruxandra Ulmeanu, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Victoria Aramă, preşedintele Societăţii de Boli Infecţioase şi HIV/SIDA şi Oana Falup Pecurariu, preşedintele Societăţii Naţionale Române de Boli Infecţioase Pediatrice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel