Legea uceniciei, aplicată în maxim două luni

Ministrul Gabriel Petrea a declarat sâmbătă, la Iași, că speră ca legea uceniciei să poată fi aplicată în maxim două luni.

Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, speră ca legea uceniciei să poată fi în vigoare în maximum două luni.

„Este în procedură de urgență la Parlament. Noi sperăm ca în maxim două luni să fie promulgată”, a declarat ministrul Gabriel Petrea, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, prin legea uceniciei Guvernul își dorește să ajute companiile care angajează tineri absolvenți abia ieșiți de pe băncile facultății, fără nicio experiență, să îi învețe o meserie și să îi specializeze la locul de muncă.

[citeste si]

„Practic este și un răspuns în momentul de față la faptul că absolvenții de studii superioare, după ce termină facultatea, nu au cum să aibă o experiență necesară pe care angajatorul o cere și atunci venim în întâmpinarea angajatorului ca să acoperim acea lipsă de experiență și acea lipsă de productivitate și el să îi mențină în câmpul muncii și să îi profesionalizeze”, a explicat ministrul.

Potrivit lui Gabriel Petrea, companiile vor beneficia de o sumă de bani care va fi plătită lunar, pe o perioadă de un an, doi sau trei ani, în funcție de nivelul de calificare de care are nevoie acel angajator. Suma de bani acordată reprezintă echivalentul unui salariu mediu pe economie.

Petrea a mai declarat și că legea care reglementează înregistrarea şi funcţionarea organizaţiilor neguvernamentale are nevoie de modificări. În opinia sa, trebuie schimbată procedura timpului de înfiinţare a unui ONG. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel