Legea salarizării unice ne va scăpa de inechitățile salariale, crede ministrul de Interne

Carmen Dan
Carmen Dan
„Inechităţile salariale, eliminate după legea unică a salarizării”, a spus Carmen Dan la aniversarea Jandarmeriei Române. 
 
 
 Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, consideră că inechităţile salariale din sistem nu vor mai exista după ce va fi elaborată legea unică a salarizării. 

„Eu cred că toate inechităţile salariale se vor aşeza atunci când vom avea acea lege unică a salarizării, în apariţia căreia trebuie să avem încredere. Este adevărat că în ultima vreme ceea ce s-a exprimat a fost neîncredere şi datorită faptului că celelalte acte normative care au reglementat salarizarea personalului bugetar nu au fost puse în aplicare sau au avut prevederi care s-au suspendat succesiv”, a spus Carmen Dan, care a participat duminică la activităţile prilejuite de împlinirea a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române din Parcul Herăstrău. 

S-a întâlnit cu sindicatele din Poliţie

Ministrul a precizat că salarizarea este un subiect de interes pe care îl are în atenţie, adăugând că în ultima perioadă a avut întâlniri şi discuţii cu sindicatele din Poliţie, pentru că sunt cei care pot avea reprezentare, dar şi cu reprezentanţi ai pompierilor şi jandarmilor. „Sunt parte integrată ale aceluiaşi sistem. Eu sunt convinsă că vom avea o lege unică a salarizării care să recompenseze pe merit toţi salariaţii care sunt încadraţi în sistemul naţional de ordine şi siguranţă”, a punctat ea. 

Carmen Dan a afirmat că se lucrează la dezvoltarea şi înzestrarea tuturor structurilor din cadrul MAI. 

„În acest moment lucrăm la concepţii de dezvoltare pe termen mediu şi lung, atât în ceea ce priveşte politica de resurse umane, cât şi în ceea ce priveşte înzestrarea tuturor armelor. Nu vorbesc numai de Jandarmerie. Ne preocupă şi în permanenţă vom căuta soluţii ca ei să beneficieze de toată infrastructura necesară în aşa fel încât să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime”, a mai spus Dan, potrivit Agerpres. 

Urări pentru jandarmi

Ministrul le-a urat jandarmilor determinare, să fie pregătiţi să facă faţă provocărilor şi şi-a exprimat convingerea că încrederea românilor în Jandarmerie va creşte. 

Carmen Dan a vizitat standurile Jandarmeriei amenajate în Parcul Herăstrău, a stat de vorbă cu jandarmii care prezentau tehnica de intervenţii şi i-a premiat pe câştigătorii Crosului Jandarmeriei. 

[citeste si]

Sute de bucureşteni, în special copii, au luat parte, duminică, la activităţile desfăşurate de jandarmi, cu ocazia împlinirii a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. 

Vizitatorii au putut asista la reprezentaţii de autoapărare, dresaj de cai, drill team, exerciţii demonstrative, au putut admira maşinile de intervenţie şi echipamentele de protecţie antiteroristă. Pentru cei mici, tiroliana amplasată în parc a reprezentat punctul central al atracţiei. De asemenea, cei interesaţi de o carieră militară au putut consulta oferta educaţională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel