Legea salarizării. Salariile polițiștilor de la Locală, mai mari decât ai celor de la MAI

Odată cu noua lege a salarizării, edilii au mână liberă în stabilirea lefurilor angajaților din administrație. În acest sens, mai multe consilii locale au decis deja mărirea salariilor polițiștilor locali, care astfel ajung să aibă salarii mai mari decât cei din MAI, absolvenți ai Academiei. 

Deja multe consilii locale au adoptat hotărari care modifică grilele salariale. De exemplu, la primăria Alba Iulia, polițiștii locali ajung să câștige chiar și 4.000 de lei lunar, în timp ce șefii de birou din poliția locală primesc 5.200 lei, iar șeful de serviciu va fi plătit cu 6.500 lei.

La fel se întâmplă în Primăria unui oraș și mai mic, Sebeș, unde polițiștii locali vor primi între 2.500 și 4.000 lei, iar șeful direcției Poliție locală din primărie va încasă 5.700 lei.

Și salariile polițiștilor locali din Târgu Jiu vor crește. Consiliul Local Târgu Jiu va aproba alocarea sumei de 350.000 de lei pentru majorarea lefurilor.

Viorel Petcu, consilier local PSD, a precizat că lefurile polițiștilor locali vor crește semnificativ în urma aplicării noii legi a salarizării: „Se va crea o echitate în rândul polițiștilor locali și va duce la creșteri salariale, chiar substanțiale. Pentru ei nu ajungea bugetul pentru acoperirea salariilor și a fost transferată o sumă din economia aparatului primarului la Poliția Locală".

În acest timp, polițiștii din MAI se plâng de salariile mici. Agenții principali de poliție nu primesc mai mult de 1.700 lei, iar ofițerii specialiști castigă 3.200 lei, conform realitatea.net.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel