Legea salarizării unitare. Bogdan Chirieac: Aici se ascunde ceva

Bogdan Chirieac, Antena 3
Bogdan Chirieac, Antena 3

Analistul politic Bogdan Chirieac  a comentat, la Antena 3, în emisiunea ”La Ordinea Zilei”, amânarea legii salarizării unitare și controversa din jurul acesteia. 

”Eu îmi dau seama că se ridică pătura de pe un furnicar. Altă explicație nu am. Aici se ascunde altceva. Nu înțeleg de ce domnul Liviu Dragnea nu intervine la emisiunea ta, pentru că, sigur, ești un moderator foarte incomod, dar și foarte apreciat. Dacă reușește să răspundă la întrebările tale, poate răspunde la întrebările oricui. Poate doamna Olguța Vasilescu, o luptătoare, poate să ne ofere aceste informații. Eu am ridicat semne de întrebare asupra acestei legi din motivele pe care le-ai enunțat chiar tu: sustenabilitatea economică. Eu nu cred că dacă au fost încasări de 199 miliarde de lei anul trecut, anul acesta vor putea să încasese 255 de miliarde ca să acopere creșterile salariale. Nu văd  de unde! Dacă la o creștere economică de 5% tu poți să majorezi salariile cu 50%, felicitări. Asta înseamnă că dacă avem 5% creștere economică pe an, tot majorăm salariile la stat cu câte 50%. Asta în condițiile în care salariile la privat nu au crescut sub nicio formă, dar intensitatea muncii la privat e de 10 ori mai mare decât la stat.” a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Analistul politic a precizat: ”Ce nu înțeleg este poziția sindicatelor. Nu cumva această lege a salarizării transparentizează foarte multe salarii, nu cumva ni se prezentau salarii mici, cu sporuri de 100% și mai mult? Am înțeles că, prin noua lege, sporurile sunt reduse la 30%.”

”Ne dezvăluie domnul Costin un lucru tulburător. Statul nu știe ce salarii plătește. Deci mai mare dispreț fundamental față de banul public nu poate exista. La o firmă privată nu există. De la directorul general până la ultimul salariu de angajat, îți arată computerul cum se plătesc, ălă știe de bani. Statul nu este interesat cine pe cine plătește. Asta este o chestie fundamentală”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

Vezi și: Dumitru Costin, PARIU: Îmi pun demisia pe masă și plec mâine dimineață dacă...

Analistul politic Bogdan Chirieac a conchis: ”Această lege a salarizării s-ar putea să aibă avantajul că va arăta exact cum stau lucrurile”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel