A fost promulgată legea privind aprobarea programului ''Noua casă''

Presedintele României Klaus Iohannis
Presedintele României Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 129/2020 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului "O familie, o casă".

Legea are ca obiect de reglementare aprobarea programului guvernamental "Noua casă", care facilitează accesul persoanelor fizice la achiziţia unei locuinţe, prin contractarea de credite garantate de stat, potrivit Agerpres.

Beneficiarii pot achiziţiona prin acest program: locuinţe noi, locuinţe consolidate şi alte categorii de locuinţe, recepţionate la terminarea lucrărilor de construcţii noi.

Programul "Noua Casă" diferenţiază locuinţele în funcţie de preţ în contextul cerinţelor legate de categoria locuinţei, avansul minim obligatoriu şi procentul maxim de garantare astfel: cu un preţ de maxim 70.000 Euro - majoritatea locuinţelor achiziţionate prin program, noi, vechi sau consolidate, iar pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5%, iar procentul maxim de garantare de 50%; cu un preţ cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro - locuinţe noi, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţii s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat, iar pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15% iar procentul maxim de garantare de 60%.

Programul permite şi achiziţionarea unor proprietăţi cu valori ce depăşesc 70.000/140.000 euro, cu condiţia achitării diferenţei din surse proprii.

I-am căutat apartament lui Băsescu. Află care sunt variantele şi preţurile

"Decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cumpărăm și să ne conformăm legii. Ne gândim la un apartment cu două sau trei camere. Cred că vom cumpăra unul cu trei camere", a declarat fostul președinte.

Redactorii DCBusiness au încercat să îi acorde o mână de ajutor lui Traian Băsescu și au căutat pentru el apartamente cu 3 camere în diferite zone ale Bucureștiului.

Citește întreaga știre AICI.

Ciucă, despre Sprijin pentru România: Am discutat cu miniștrii, soluțiile legislative sunt în lucru

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, marți seară, că a discutat cu miniștrii responsabili despre pachetul de măsuri Sprijin pentru România și că soluțiile legislative sunt în lucru.

„Punerea în aplicare a pachetului de măsuri Sprijin pentru România, pentru protejarea cetățenilor și economiei, este prioritară pentru Guvern. Am discutat cu miniștrii responsabili, iar soluțiile legislative sunt în lucru”, a spus premierul.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel