Legea pentru sancţionarea faptelor de corupţie, modificări. Sesizare admisă de CCR

Curtea Constituţională a României a admis, marţi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la modificarea unui articol din Legea pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, potrivit unor surse din CCR. 

Potrivit surselor citate de Agerpres, judecătorii au admis sesizarea şi au constatat că modificarea este neconstituţională pe motive extrinseci. În sesizare, Iohannis invocă "motive de neconstituţionalitate extrinsecă", precizând că această lege a fost adoptată de Senat în 22 mai şi de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, în 4 iulie. "Această lege a fost dezbătută şi adoptată de Camera decizională în cadrul unei sesiuni extraordinare, convocată prin Decizia 5 din 27 iunie 2018 pentru perioada 2 - 19 iulie", se arată în sesizare. 

Conform şefului statului, legea a fost dezbătută şi adoptată de Camera Deputaţilor cu încălcarea dispoziţiilor articolului 61 alineatul (2), coroborate cu cele ale articolului 66 alineatele (2) şi (3) din Constituţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel