Legea Pensiilor, vârsta de pensionare. Lia Olguţa Vasilescu are o variantă preferată

Lia Olguţa Vasilescu, invitata la emisiunea lui Ionuţ Cristache de la TVR1, a discutat despre Legea Pensiilor, spunând că există trei variante de lucru.

Noua Lege a pensiilor este aşteptată de milioane de români. Reprezentanţii actualei guvernări susţin că toate nedreptăţile care există în sistemul de pensii trebuie să fie eliminate.

„Sunt multe inechităţi în Legea Pensiilor, chiar între persoane care au avut aceeaşi meserie. (...) La pensiile speciale există tot felul de ieşiri din decor", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, a declarat că există trei variante, dintre acestea are şi o preferată. „Din păcate, e şi cea mai costisitoare. Vrem să facem toate calculele înainte", a precizat Lia Olguţa Vasilescu, care a mai declarat că nici o pensie nu se recalculează în minus.

Întrebată care este pensia medie în sistemul de învăţământ, ministrul Muncii a spus că se situează între 1100 – 1400 de lei. „Haideţi să aşteptăm Legea Pensiilor, ca să vedem la cât ajunge", a punctat ministrul.

Totodată, a spus că Legea Pensiilor va intra în dezbatere publică în luna octombrie. "Să nu uităm că nu a fost discutată pe repede-înainte. Important este să avem o lege bună şi corectă. Sigur că nu o să mulţumească pe toată lumea.

Întrebată dacă există bani în buget, a spus: „Aţi auzit pe cineva care să spună că nu a primit pensia, salariul?"

În cadrul emisiunii de marţi seară, Lia Olguţa Vasilescu a precizat că nu se vor mai putea acumula două pensii speciale între ele, sau două pensii speciale cu salariul. „Nu avem intenţii să creştem vârsta de pensionare, nici la bărbaţi, nici la femei. Dar putem să le permităm să lucreze în continuare până la vârsta de 70 de ani. (...) Trebuie să vrea angajatul, angajatorul şi să fie adus un certificat medical care să ateste că e apt de muncă”, a declarat ministrul Muncii.

De asemenea, a zis că în Uniunea Europeană creşte vârsta de pensionare, s-a ajuns în unele ţări la 68, 70 de ani. "Vă spun că până în anul 2030 va trebui să aliniem legislaţia la nivelul UE. Dar până atunci, mai este mult", a punctat ministrul Muncii.

„Aveţi răbdare să vedeţi toate lucrurile pe care le vom face în perioada următoare", a mai spus ministrul. 

„Vrem o lege care să se dezbată mult în Parlamentul României. Au lucrat cei mai buni specialişti, care s-au lovit de toate inechităţile din sistem”, a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel