Legea manualului şcolar. CCR a decis ce se întâmplă cu sesizarea PNL și USR

Rodica Mitu / 18 iul 2018 / 13:26 Salveaza PDF Comentarii
Legea manualului şcolar. CCR a decis ce se întâmplă cu sesizarea PNL și USR
Descriere foto: Legea manualului şcolar. CCR a decis ce se întâmplă cu sesizarea PNL și USR

CCR a admis miercuri sesizarea PNL şi USR privind neconstituţionalitatea Legii manualului şcolar, potrivit unor surse din CCR citate de Agerpres.

Semnatarii sesizării au susţinut că legea instituie un monopol pe piaţă şi are ''o mulţime de prevederi contradictorii''. 'Practic, ministrul Educaţiei Naţionale şi Guvernul, în loc să se ocupe de problemele care sunt în şcoli, de faptul că urmează evaluări, Bacalaureat, înscrieri, de faptul că probabil sau aproape sigur elevii nu vor avea manuale şcolare la începutul anului şcolar, să se ocupe de infrastructură şi de alte probleme ale educaţiei din România, ei se ocupă de instituţionalizarea unui monopol şi, practic, vor să ţină tot învăţământul, toată producţia de carte şcolară în mâna lor', declara deputatul PNL Florica Cherecheş, la depunerea sesizării.

Ea a criticat instituirea unui monopol pe piaţă, precum şi faptul că legea nu are rigoare normativă. 'Sunt o mulţime de prevederi contradictorii şi asta va stârni foarte multă confuzie şi interpretări diferite şi eronate ale textului de lege. Pe de altă parte, în Legea manualului sunt definite câteva categorii de manuale - manual de bază, manual şcolar, manual opţional şi nu se ştie exact pe care dintre acestea le va finanţa Ministerul Educaţiei, pentru că în lege ni se spune că ministerul asigură finanţarea pentru manualele şcolare. Acum, cu aceste categorii, nu se ştie exact cine şi ce va finanţa, ceea ce înseamnă că probabil tot părinţii vor fi cei care vor scoate bani din buzunar pentru a asigura manuale pentru copiii lor, dacă vor să facă ceva la şcoală', spunea Cherecheş.  


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23