Legea lui Ceaușescu revine. Indemnizații viagere pentru mamele eroine

Crişan Andreescu / 17 oct 2016 / 17:45 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Senatul a adoptat tacit, luni, propunerea legislativă a deputatului PSD Ninel Peia prin care femeile care au născut şi crescut cel puţin trei copii primesc o indemnizaţie viageră lunară, iar celor care au cel puţin cinci copii li se acordă şi medalia de "Mamă - eroină".

"Se acordă o indemnizaţie viageră lunară pentru mamele care au născut şi crescut trei copii sau mai mult de trei copii. Indemnizaţia viageră se acordă în fiecare lună, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizaţie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci - 50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul şi medalia de Mamă-eroină. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează", se arată în propunerea deputatului Ninel Peia.

[citeste si]

Iniţiatorul proiectului afirmă, în expunerea de motive, că în ultimii 25 de ani, în România, s-a instalat "un vrăjmaş insidios care ne ameninţă serios devenirea". El adaugă că profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de cercetări demografice al Academiei Române, a ajuns, în urma unui studiu, la un deznodământ sumbru: populaţia României, în 2050, va fi de 16 milioane de locuitori. Potrivit studiului amintit, în anul 1990 s-au născut în ţara noastră 314.746 de copii, în 2011 - 196.242 de copii, iar în 2013 - 176.000. Altfel spus, subliniază iniţiatorul, natalitatea a scăzut la jumătate.

"Concluzia este înfiorătoare: româncele nu mai fac copii. Viaţa grea, eventualitatea luării căii străinătăţii la un moment dat, aşteptarea unei clipe favorabile sau a unui serviciu mai bun, toate pot fi argumente pentru orice femeie din România pentru a evita, prelungi sau chiar nega o posibilă maternitate", mai scrie Peia în expunerea de motive.

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82