Legea lui Ceaușescu revine. Indemnizații viagere pentru mamele eroine

Senatul a adoptat tacit, luni, propunerea legislativă a deputatului PSD Ninel Peia prin care femeile care au născut şi crescut cel puţin trei copii primesc o indemnizaţie viageră lunară, iar celor care au cel puţin cinci copii li se acordă şi medalia de "Mamă - eroină".

"Se acordă o indemnizaţie viageră lunară pentru mamele care au născut şi crescut trei copii sau mai mult de trei copii. Indemnizaţia viageră se acordă în fiecare lună, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizaţie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci - 50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul şi medalia de Mamă-eroină. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează", se arată în propunerea deputatului Ninel Peia.

[citeste si]

Iniţiatorul proiectului afirmă, în expunerea de motive, că în ultimii 25 de ani, în România, s-a instalat "un vrăjmaş insidios care ne ameninţă serios devenirea". El adaugă că profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de cercetări demografice al Academiei Române, a ajuns, în urma unui studiu, la un deznodământ sumbru: populaţia României, în 2050, va fi de 16 milioane de locuitori. Potrivit studiului amintit, în anul 1990 s-au născut în ţara noastră 314.746 de copii, în 2011 - 196.242 de copii, iar în 2013 - 176.000. Altfel spus, subliniază iniţiatorul, natalitatea a scăzut la jumătate.

"Concluzia este înfiorătoare: româncele nu mai fac copii. Viaţa grea, eventualitatea luării căii străinătăţii la un moment dat, aşteptarea unei clipe favorabile sau a unui serviciu mai bun, toate pot fi argumente pentru orice femeie din România pentru a evita, prelungi sau chiar nega o posibilă maternitate", mai scrie Peia în expunerea de motive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel