Legea Justiției. Toader, ședință. CSM explică de ce nu a avut loc

Cinci judecătoare de la CSM au solicitat organizarea unei întâlniri a Secţiei pentru judecători cu ministrul Tudorel Toader, pentru a discuta despre proiectul de modificare a legilor Justiţiei,

Totuși, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a decis că dialogul trebuie să aibă loc în plenul acestui for. 

Judecătoarele Simona Marc, Lia Savonea, Nicoleta Ţînţ, Gabriela Baltag şi Evelina Oprina au solicitat preşedintelui CSM, Mariana Ghena, să accepte organizarea, joi, a unei întâlniri a Secţiei pentru judecători cu Tudorel Toader, la sediul Consiliului, după ce ministrul Justiţiei şi-a exprimat deja disponibilitatea de a participa la această întâlnire. 

"S-a invocat necesitatea menţinerii unui dialog inter-instituţional pentru armonizarea viziunii iniţiatorului proiectului de act normativ vizând legile Justiţiei cu observaţiile judecătorilor", arată CSM, potrivit Agerpres.

Potrivit CSM, Mariana Ghena a apreciat că acest dialog trebuie să implice întregul organism al Consiliului şi nu doar Secţia pentru judecători, în condiţiile în care avizul asupra proiectului a fost consecinţa exprimării votului în plenul CSM. 

În consecinţă, întâlnirea dintre membrii Secţiei pentru judecători a CSM şi ministrul Justiţiei nu a mai avut loc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel