Urmărește emisiunea live


Legea Casei Regale, PUBLICATĂ! Vezi ce prevede

Legea Casei Regale a fost publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că va depune săptămâna viitoare împreună cu copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, proiectul de lege privind statutul Casei Regale.

Este o cerinţă firească să existe Casa Regală din România într-un mod reglementat prin lege, pentru că este anormal ca în România, unde toţi ne dorim - mă rog, majoritatea -, şi vorbim despre Casa Regală, această instituţie să n-aibă un statut reglementat prin lege. Nu e corect. Şi nu e normal. Asta reglementează în primul rând acest proiect de lege: statutul Casei Regale din România, a declarat Dragnea.

Proiectul de lege prezentat propune soluții pentru depășirea obstacolelor care stau în calea dezvoltării pe termen mediu și lung a activității Casei Regale a României în parteneriat cu instituții publice astfel:

- acordarea personalității juridice pentru aceasta

- recunoașeterea poziției de Șef al Casei Regale a României ca poziție de demintate publică, între atribuțiile căreia se află adoptarea Statului Casei Regale a României.

- instituirea unui serviciu administrativ al Casei Regale a României, strict în scopul îndeplinirii atribuțiilor sale publice, care să fie finanțat de la bugetul de stat, în limita alocării bugetare, dar și din surse private.

- atribuirea în folosință gratuită (cu păstrarea dreptului de proprietate publică a statului) a Palatului Elizabeta ca sediul al Casei Regale.

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

”Familia Regală a României primeşte cu încredere proiectul de lege privind Casa Regală a României, pus în dezbatere publică de către Guvernul României.

Iniţiativa prezentată are ca scop consolidarea pe termen lung a rolului Casei Regale a României în societate, prin recunoaşterea personalităţii sale juridice.

Această iniţiativă este rezultatul unui dialog constant cu Guvernul României şi întruneşte acordul Familiei Regale, al Guvernului şi al partidelor parlamentare, care au fost consultate de către Custodele Coroanei.

Casa Majestăţii Sale Regelui invită toţi cetăţenii interesaţi să participe la dezbaterea publică organizată de iniţatorul proiectului de lege, dezbatere care va fi dezvoltată în procedura din cadrul Parlamentului, forul reprezentativ al naţiunii. Reprezentanţii Casei Majestăţii Sale Regelui se află într-o strânsă colaborare cu aparatul tehnic al Guvernului pentru ca, la finalul perioadei de dezbatere publică, să prezinte public clarificări despre aspectele faţă de care cetăţenii îşi exprimă interesul”, se arată într-un comunicat remis DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel