Legea care discriminează persoanele cu dizabilităţi

  Organizaţia  “Romania Connect 1990” ,  împreună cu alte opt asociaţii  ale persoanelor cu dizabilităţi au propus  la 3 aprilie 2013, la Parlament, amendamente pe  Legea 448/2006, în cadrul Simpozionul cu tema "Legea 448/2006 între discriminare şi excludere socială".

Autor: Daniela Tontsch

Semnatarii amendamentelor au scos în evidenţă o serie de discriminări între persoane încadrate în acelaşi grad de handicap, precum şi numeroase neconcordanţe din legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap. S-a menţionat aici urgentarea adoptării reglementărilor Convenţiei ONU, Legea 221/2010, şi a directivelor Uniunii Europene referitoare la persoanele cu  dizabilităţi.

“Mulţumim parlamentarilor  PP - DD, care au fost singurii receptivi la propunerile noastre. Organizaţiile persoanelor cu dizabilităţi prezente la acest simpozion nu sunt afiliate nici unei grupări politice. Ne-am fi dorit ca astăzi să ne aflăm la aceeaşi masă de discuţii şi cu parlamentari din partidele aflate la putere sau în opoziţie.

Sperăm, ca pe viitor sa avem o mai mare deschidere dinspre tot spectrul politic, avand în vedere că împreună putem transforma persoanele cu dizabilităţi, din consumatoare de servicii în producătoare de servicii”, a declarat pentru dcnews, Gabriel Nicolescu, vicepreşedinte al organizaţiei “Romania Connect 1990”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel