LEGEA ANTIFUMAT: Terasele unor baruri, deschise anticipat după apariţia legii

Un număr de şapte baruri din Zalău au înaintat administraţiei locale cereri pentru deschiderea teraselor, începând cu finalul acestei săptămâni, anticipat faţă de alţi ani, când solicitările se făceau pentru data de 1 mai.

'La această dată sunt înregistrate şapte solicitări pentru deschiderea teraselor situate pe domeniul public, adiacent unor spaţii comerciale, de la sfârşitul acestei săptămâni, până în 30 septembrie. Terasele pot avea un regim sezonier sau permanent şi sunt autorizate conform Legii 50/1991, republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii', a declarat luni, pentru AGERPRES, Manuela Ghiuruţan, purtător de cuvânt al Primăriei Zalău.

Potrivit sursei citate, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2015 privind stabilirea impozitelor şi taxelor pentru anul 2016, a tarifelor şi chiriilor pentru administrarea bunurilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Zalău, s-a stabilit că pentru terasele cu caracter permanent, chiriaşul va achita 10% din chiria stabilită pentru perioada în care terasa nu funcţionează, respectiv 1 octombrie - 1 mai.

[citeste si]

'La cererea chiriaşului şi cu acordul proprietarului terenului, perioada de funcţionare a terasei se va putea extinde şi în afara intervalului 1 mai - 30 septembrie, în condiţiile achitării şi în această perioadă a cuantumului chiriei integrale. În 2015 s-a solicitat deschiderea teraselor începând cu data de 1 mai', a adăugat sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel