Legea anti-LGBT din Ungaria, la referendum. La ce întrebări trebui să răspundă cetățenii

Pixabay
Pixabay

Ungaria va avea parte de un referendum național, la care cetățenii vor avea de răspuns la mai multe întrebări legate de legea anti-LGBT

Comitetul naţional electoral al Ungariei (NVB) a aprobat vineri cele cinci întrebări pe care guvernul condus de Vikor Orban le va include într-un referendum pe tema protejării copiilor, în urma adoptării legii care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli, lege care a creat un nou motiv de dispută între guvernul ungar şi responsabilii europeni, scrie Agerpres. 

Viktor Orban a anunţat la începutul acestei luni că a decis să iniţieze un referendum cu scopul de a apăra noua lege de protejare a copiilor în faţa atacurilor Bruxellesului, relatează agenţia MTI.

Cinci întrebări, un referendum

Participanţii la referendum vor fi întrebaţi dacă susţin desfăşurarea cursurilor de orientare sexuală pentru copii în sistemul public de învăţământ fără consimţământul părinţilor, dacă susţin promovarea tratamentelor de schimbare de gen pentru minori şi - într-o întrebare separată - ca procedurile medicale de schimbare a genului să fie accesibile minorilor.

Ultimele două întrebări privesc prezentarea fără restricţii a conţinuturilor media ce influenţează orientarea sexuală a copiilor şi a conţinuturilor referitoare la schimbarea de gen.                 

Homosexualitatea interzisă în școli


Noua lege ungară care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli prevede că pornografia şi conţinuturile ce reprezintă sexualitatea sau promovează devierea de la identitatea de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârste sub 18 ani.            

Legea a fost criticată de lideri vest-europeni şi de Comisia Europeană, a cărei preşedintă Ursula von der Leyen a descris-o drept o ruşine. În replică, Viktor Orban a declarat că această lege nu va afecta drepturile persoanelor LGBT, întrucât ea nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor, şi a acuzat Parlamentul European şi Comisia Europeană că vor ca noi (Ungaria) să lăsăm activiştii şi organizaţiile LGBTQ în şcoli şi grădiniţe.           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel