LEGEA ADOPȚIEI. Lia Olguța Vasilescu, anunțul care va schimba viața multor copii

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

LEGEA ADOPȚIEI. Lia Olguța Vasilescu a făcut un anunț extrem de important în ceea ce privește legea adopției.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, are vești foarte bune pentru cei care-și doresc să adopte un copil. Procesul de adopţie nu este unul deloc simplu, întrucât părinţii adoptivi trebuie să îndeplinească o serie de cerinţe şi să treacă prin verificări extrem de minuţioase. Însă, potrivit ministrului Muncii, procesul de adopție va deveni mult mai ușor.

"Pe 2 iunie este Ziua Internațională a Adopției. În luna iunie, vrem să ieșim în dezbatere publică cu această lege foarte importantă pentru mulți români care au încercat să adopte un copil și s-au lovit, din păcate, de birocrație", a declarat Lia Olguța Vasilescu, marți seară, la TVR1, în cadrul emisiunii România 9, moderată de Ionuț Cristache.

Vești bune

"Simplificăm toate procedurile de adopție. Vă dau un exemplu: nu puteai să adopți un copil dacă nu-i găseai până la rudele de gradul IV, ceea ce, în unele cazuri, era absolut imposibil. Acum, ne ducem direct la rudele de gradul I. Dacă vor să dea copilul în adopție, atunci procedura va fi foarte simplă. Sunt foarte multe vești bune.

VEZI ȘI Lia Olguța Vasilescu, stenogramă Iohannis: Sper din toată inima

[citeste si]

Am discutat această lege și cu avocați care s-au ocupat de adopții, cu persoane care au trecut prin calvarul adopțiilor", a mai spus ministrul Muncii, anunțând că legea se va afla în dezbatere publică timp de o lună de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel