Lia Olguța Vasilescu, stenogramă Iohannis: Sper din toată inima

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat, marți seară, la TVR1, că așteaptă publicarea stenogramei discuției purtate cu președintele Klaus Iohannis.

Lia Olguţa Vasilescu, dar și premierul Viorica Dăncilă au discutat, în aprilie, cu șeful statului, care ceruse clarificări cu privire la Legea salarizării. După întâlnirea de la Cotroceni, Klaus Iohannis a lansat un avertisment pentru Guvern, președintele considerând politicile fiscale ale Guvernului drept imprudente şi necorelate cu dinamica economiei. Mai mult, măsurile luate de guvern prin Legea salarizării sunt departe de a aduce stabilitate şi echilibru în sistemul bugetar, potrivit șefului statului.

Ministerul Muncii, prin Lia Olguța Vasilescu, a răspuns criticilor aduse de președinte pentru modul în care este aplicată Legea salarizării, precizând că principiul egalității este respectat, în condițiile în care toate persoanele angajate în sistemul de stat care fac aceeași muncă vor fi plătite la fel în 2022, atunci când legea va fi aplicată în întregime. Atunci, ministrul Muncii a cerut şefului statului să facă publică stenograma discuţiei de la Cotroceni la care a participat alături de premierul României, sugerând că preşedintele a avut aceeaşi opinie, însă în spaţiul public s-a poziționat critic.

VEZI ȘI Lia Olguța Vasilescu, proces Dragnea: Sper ca instanța să vadă

Lia Olguța Vasilescu: AȘTEPTĂM

Marți, 15 mai, la TVR1, ministrul Muncii a făcut referire la acea discuție.

[citeste si]

"A spus că este o lege pe principii foarte corecte (n.r. referindu-se la discuția privată), că respectă principiul echității. (...) Lucruri de genul acesta. Sigur, noi așteptăm ca, la un moment dat, să apară public acea stenogramă. Sper din toată inima", a spus Lia Olguța Vasilescu, marți seară, la TVR1, în cadrul emisiunii România 9, moderată de jurnalistul Ionuț Cristache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel