Legea achiziţiilor publice. Marius Nica, anunţ important de la Botoşani

Marius Nica
Marius Nica

Achiziţiile publice a căror valoare este mai mică de 13.000 de lei nu vor mai fi obligatorii a fi realizate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), a anunţat ministrul Marius Nica.

Acesta a declarat vineri, la Botoşani, că Guvernul pregăteşte modificarea legii privind achiziţiile publice astfel încât cheltuielile de întreţinere curentă a instituţiilor publice să poată fi realizate fără licitaţie prin SEAP.

"La nivelul Guvernului se intenţionează modificarea legislaţiei achiziţiilor publice cu respectarea prevederilor din regulament şi din directivă. Până la sfârşitul anului aceste modificări intenţionăm să le realizăm, actele normative sunt deja pe circuit. Am obligat toţi primarii ca atunci când vor să schimbe un bec, să repare un calorifer într-o şcoală, investiţii minime, să meargă în SEAP. Procedura este dificilă şi de multe ori intervenţia este necesară imediat şi aici va exista un prag până la care nu îi vom mai obliga să facă acest lucru, nu îi vom mai chinui cu această procedură', a afirmat Nica.

[citeste si]

De asemenea, el a subliniat că Guvernul are în vedere simplificarea procedurilor pentru obţinerea avizelor din partea Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice (UCVAP), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel