Lege salarizare unitară. Olguța Vasilescu, anunț

Proiectul privind salarizarea unitară pentru sectorul bugetar va fi depus în Parlament până în luna iunie, a anunţat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. 

"Noi lucrăm la salarizarea unitară. Toate salariile vor creşte, evident că vor creşte şi ale demnitarilor în raportul care este absolut necesar. Dar cred că este bine să se întâmple toate aceste majorări o dată pentru toată lumea. (...) Am cerut sprijinul colegilor de la celelalte ministere să desemneze câte o persoană pentru fiecare minister în parte ca să ne uităm cu atenţie pe legea salarizării pentru că sunt anumite categorii care nu mai există. (...) Nu putem să spunem că o luăm de la zero, raportul va fi de 1 la 13 aşa cum ne dorim noi, dar nu pot să dau mai multe detalii pentru că va trebui să intrăm în dezbatere şi cu partenerii sociali, şi cu colegii din alte ministere. Termenul este trimestrul al doilea al acestui an. Practic, din luna aprilie - mai, noi trebuie să o avem deja în curs de finalizare ca maxim în luna iunie să venim cu ea în Parlament. O să o aducem înainte de vacanţa parlamentară", a explicat Vasilescu. 

Ea a adăugat că toate creşterile prevăzute în programul de guvernare vor fi susţinute de buget. 

Ministrul Muncii a făcut aceste precizări după şedinţa Comisiilor de buget şi muncă ale Camerei Deputaţilor, în care s-a respins Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 14/2015 privind salariile demnitarilor, informează Agerpres.

"Nu este echitabil faţă de celelalte categorii de bugetari să crească doar anumite salarii şi nu în acelaşi timp pentru toată lumea. Vă spun că actualul Guvern nu a susţinut această lege", a justificat Vasilescu respingerea ordonanţei

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel