Lege PSD, votată. Orice farmacie din România are liber la exportul paralel de medicamente

Deputații au adoptat, miercuri, un proiect de lege care dă undă verde oricărei farmacii să facă și vânzare en gros. Legea, inițiată de parlamentari PSD, dă liber la exportul paralel de medicamente pentru orice farmacie sau lanț de farmacii. 

Prin această lege, un distribuitor își va putea deschide un număr anume de farmacii prin care să poată exporta en gros medicamente.

Exportul paralel de medicamente este un mecanism comercial legal, prin care un distribuitor scoate medicamentele de pe piața română, unde le vinde ieftin, pe piețe europene, unde prețurile sunt mult mai mari. 

Propunerea legislativă modifică în acest sens art. 800 alin.(2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, potrivit Agerpres. Persoanele juridice autorizate să elibereze medicamentele către populație pot să desfășoare și activitatea de distribuție en gros de medicamente, prevede textul adoptat.

[citeste si]

Inițiatorii legii sunt: parlamentari PSD (Buicu Corneliu-Florin, Ciolacu Ion-Marcel, Mocioalca Ion, Munteanu Ioan, Nassar Rodica, Nica Nicolae-Ciprian, Rădulescu Catalin-Marian, Savoiu Ionut-Cristian și Chelaru Ioan), și parlamentari ai minorităților (Ibram Iusein, Manolescu Oana, Marocico Ion, Vainer Aurel).

Proiectul de lege fusese respins de Senat, dar a fost aprobat de Camera Deputaților care este for legislativ decizional. Legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel