EXCLUSIV  Lege PPP. Daniel Florea: "Nu avem normele". ANUNȚ despre locuințe - VIDEO

S-a dat Legea parteneriatului public privat (PPP), însă nu există normele, spune Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

"S-a dat Legea parteneriatului public privat (PPP), dar nu avem normele. Niciodată o instituție publică nu va avea atât de mulți bani pe cât ar putea să atragă din piață, în condițiile în care sunt foarte mulți investitori interesați. Sectorul 5 este, ca mărime a populației, penultimul, mai mic e numai sectorul 1 ca număr de oameni. Și din cauza faptului că avem sute de hectare libere în sector, unde nu putem să construim. Am dat acum drumul la PUZ-ul coordonator al sectorului și ne-a contestat unul dintre licitatori pe motivul că prețul cu care au câștigat ceilalți este prea mic. Și iar suntem la CNSC", a spus Daniel Florea, în cadrul unui interviu acordat DC News.

"De exemplu, la fosta fabrică Rocar sunt 40 de hectare. Din cauza faptului că pe o latură este acea stradă cu șina dezafectată pe care mă chinui de o lună și ceva să o iau de la CFR. Ea nu e funcțională. E o lungime de 7 km", a explicat primarul. "Există un proprietar al fabricii care vrea să facă dezvoltare, dar, din păcate, e sugrumat de imposibilitatea de a se intra acolo", a adăugat acesta.

[citeste si]

Locuințe

În cadrul interviului, a discutat și despre locuințele pe care urmează să le construiască, fiind vorba de un proiect extrem de important. "Eu am 110 hectare luate de la MApN, pe Antiaeriană, unde o să încep să construiesc locuințe. 40.000 de unități locative, cel puțin. Asta înseamnă vreo 140.000 de oameni care se pot muta acolo. Am deja discuții foarte avansate la Ministerul Dezvoltării pentru a putea începe anul acesta să construiesc 240 de apartamente - locuințe sociale și 240 de locuințe de serviciu. Am deja aprobările pentru construirea unei maternități în zona respectivă și a unui bazin olimpic. Dacă ni se vor da acele norme (n.r. de la PPP), ar merge mult mai repede", a declarat primarul Daniel Florea.

VEZI ȘI Bucureşti, sector 5, Cartierul Viitorului. Daniel Florea, veste uriaşă: E cel mai mare proiect imobilar

Răspunsul complet, mai jos:

VEZI INTERVIUL INTEGRAL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel