EXCLUSIV  Bucureşti, sector 5, Cartierul Viitorului. Daniel Florea, veste uriaşă: E cel mai mare proiect imobilar

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a anunţat, în exclusivitate la DC News, un proiect uriaş, care va purta numele de Cartierul Viitorului. „Pentru prima oară în România, după 1989, statul român îşi asumă” un proiect de o anvergură impresionantă.  

Joi, 2 noiembrie, primarul Daniel Florea a oferit informaţii, în premieră, despre un proiect de suflet. „Sunt foarte fericit şi foarte onorat să anunţ că, ieri, s-a aprobat, printr-o hotărâre de Guvern, faptul că putem demara construirea pe Şoseaua Antiaeriană a unui nou centru de regenerare urbană. În sensul că vom putea face 40.000 de unităţi locative. Este cel mai mare proiect imobilar finanţat din fonduri publice de la Ceauşescu încoace. Avem deja studii şi demersuri înaintate către Ministerul Dezvoltării şi discuţii avansate pentru a putea să facem o Sală Polivalentă. Vrem să facem o maternitate, pentru că în Sectorul 5 nu există o maternitate şi suntem una dintre puţinele zone din România cu spor pozitiv. De asemenea, avem discuţii avansate cu Ministerul Apărării ca să facem acolo un campus universitar pentru studenţii Academiei Tehnice Militare", a declarat Daniel Florea.

„Sunt câteva proiecte pe care le avem deja în colaborare. Am dat drumul la PUZ-ul coordonator al Sectorului 5, care nu există în acest moment. Am dat drumul şi la nişte PUZ-uri mai mici pe zone ce sunt necesare pentru a putea să dezvoltăm aceste proiecte”, a explicat primarul Sectorului 5.

Cele mai ample proiecte de infrastructură

Acesta a anunţat că în Sectorul 5 vor fi demarate cele mai ample proiecte de infrastructură din ultimii 30 de ani. „Alături de acest proiect, pe care l-am anunţat încă din timpul campaniei - şi îmi pare bine că-mi ţin promisiunea – am mai anunţat un proiect, Laser Valley, zona dinspre Măgurele. Sunt fericit să vă anunţ, de asemenea, că există un memorandum de Guvern, este asumat acest proiect de Guvernul României. S-a făcut un grup de lucru la nivelul secretariatului general al Guvernului, suntem parte din el, împreună cu Primăria Generală, cu Ministerul Cercetării. Suntem mândri că în Sectorul 5 se vor desfăşura cele mai ample două proiecte de infrastructură din România ultimelor 30 de ani", a spus Daniel Florea.

Anunţurile primarului Sectorului 5 nu s-au oprit aici

Pe lângă şcoală, grădiniţă, maternitate, biserică, parc, „vom face acolo şi un acvariu, cum sunt cele din străinătate, se văd prin pereţii de sticlă. E un proiect asemănător celui din Valencia, însă toate acestea vor demara în primăvara anului viitor. Acesta a fost primul pas. Sunt mândru, sunt fericit, pentru că am avut posibilitatea să colaborez cu colegii din Guvern", a spus Daniel Florea.

„Mai sunt încă 6.000 de unităţi locative pe care le vom face împreună cu Primăria Generală. Este un proiect pe care l-am anunţat când am făcut bilanţul la un an de mandat. Vom face pe alte zece hectare, (...) deci încă 20.000 de persoane", a explicat acesta.

Întâlniri la Bruxelles şi Luxemburg

„În 2008, s-a dat acest teren, dar nu se puteau construi decât locuinţe şi nu se puteau face decât prin ANL. (...) Am vorbit cu colegii din Guvern, cu cei de la Primăria Generală, cu ceilalţi membri ai administraţiei locale şi am reuşit să scoatem această hotărăre de Guvern, care spune că putem face programe de dezvoltare urbană prin orice surse de finanţare legal atrase. Asta înseamnă că nu va trebui să facem numai prin ANL, putem să accesăm şi alte modalităţi de finanţare, resurse proprii, împrumuturi, fonduri europene. Am vorbit cu domnul ministrul Nica ieri, după şedinţa de Guvern, şi a rămas ca săptămâna viitoare să ne întâlnim, să vedem dacă putem să accesăm – dumnealui spunea că da – diverse programe europene. Eu am fost, în urmă cu două săptămâni, la Bruxelles şi la Luxembrug. Cred că putem să intrăm şi pe planul rutier. România, deocamdată, nu a depus proiect pe acest plan. Noi avem două foarte mari: Antiaeriana şi Laser Valley", a spus primarul în cadrul aceluiaşi interviu.

Capitol special pentru tineri

„Putem să facem locuinţe pentru tineri şi mai ales acele locuinţe de serviciu, de care eu sunt foarte legat, cred că trebuie neapărat să oferim locuinţe celor din sănătate, învăţământ, administraţie. (...) Aş fi foarte încântat să putem să le oferim acestor profesionişti din toate ministerele locuinţe la o chirie normală. Şi cred cu tărie că trebuie neapărat să rezolvăm problema locuinţelor pentru tineri. Va avea un capitol special dedicat", a spus Daniel Florea.

Cartierul Viitorului

De asemenea, primarul a spus că l-a denumit Cartierul Viitorului, „cred că este vorba foarte important să dăm o şansă tinerilor, profesioniştilor care au nevoie de stabilitate", a punctat acesta. „În acest moment, suntem în perioada în care creionăm toate aceste programe. Ideile există, aşteptările au fost mari. Acum este primul pas spre concretizarea proiectului: avem voie să facem, avem sprijin să facem, există interes din partea statului român, administraţiei locale, şi a unor bănci afiliate Uniunii Europene de finanţarea acestor programe. În următoarele două săptămâni, vom avea întâlni foarte clare care vor contura şi partea financiară. Vom face şi PUZ, (...) vom anunţa şi etapele. Nu vom face o singură licitaţie pentru tot proiectul. Vom împărţi în zone. Sper să începem să-l realizăm cel mai târziu din vara lui 2018. În doi ani, cred că putem să începem să le dăm", a spus primarul Sectorului 5.

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel