Lege nouă: Masă și casă gratuite pentru elevi

Elevii din învăţământul profesional şi tehnic pot beneficia de masă şi cazare gratuită, a hotărât Senatul astăzi.
 
 
Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum trei ani pot beneficia de masă şi cazare gratuită în cantinele şi internatele şcolare, au stabilit, luni, senatorii în şedinţa de plen prin adoptarea propunerii legislative pentru completarea art.12 din Legea nr.1/2011 a educaţiei naţionale. 

Propunerea legislativă, iniţiată în legislatura trecută de un grup de senatori PSD, a fost amendată în Comisia de învăţământ a Senatului. Raportul Comisiei de învăţământ a fost însuşit de plen, Senatul fiind cameră decizională în acest caz. 

Forma adoptată de Camera Deputaţilor stabilea că „elevii din învăţământul profesional şi tehnic beneficiază de masă şi cazare gratuită”, dar senatorii au modificat textul actului normativ introducând sintagma „pot beneficia”. 

[citeste si]

În forma iniţială a propunerii legislative se prevedea că „aceste cheltuieli cu cazarea şi masa elevilor din învăţământul profesional şi tehnic se asigură din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinaţie la propunerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice”. 

Plenul a fost de acord cu amendamentul Comisiei de învăţământ, care prevede că „acoperirea cheltuielilor pentru cazarea şi masa acestora se poate asigura din bugetele locale sau de la consiliile judeţene prin decizii proprii”. 

Potrivit Agerpres, Senatul, în calitate de cameră decizională, a adoptat propunerea cu 91 de voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel