Lege majorare salarii. Oana Zamfir: 'M-ați jignit'. Dragnea: 'Vă cer scuze'

Liviu Dragnea i-a cerut scuze Oanei Zamfir în direct la Antena 3.

Jurnalista a spus în debutul emisiunii sale că nu se știe care este adevărul în privința impactului bugetar în ceea ce privește legea majorărilor salariale. Apoi Liviu Dragnea a cerut să intervină în direct la Antena 3.

"Am dorit să intru pentru că dumneavoastră ați spus că nu știți dacă impactul bugetar este cât spunem noi sau cât spune guvernul, dar este foarte ușor de calculat. Ei vorbesc doar despre impactul brut. Când vorbim despre un impact brut de 4,8 miliarde lei, costurile efective ale bugetului de stat sunt mult mai mici. Banii nici nu pleacă. Impactul net, efectiv cât este costul pe bugetul de stat, este 1,6 miliarde lei. (...) A doua informație... pentru că spunea domnul premier că această mărire trebuie să fie suportată și pe anul viitor. În afară de sumele pe care ei nu sunt în stare să le cheltuie în acest an, Comisia de prognoză a stabilit pentru anul viitor o creștere economică, care se transferă în venituri la bugetul general consolidat de 13,94 miliarde lei. Asta înseamnă că acest impact de 1,6-1,8 mld de lei este super sustenabil și super acoperit", a zis președintele PSD.

Listă semnături

"În ceea ce privește disputa din Parlament privind votul. Nu știu ce poze și filmulețe are PNL, vreau doar să confirm o informație. M-am interesat și eu aseară. Există o listă de semnături, este singurul document oficial, pentru cei care au participat la vot. Sunt 191 de semnături", a mai spus Liviu Dragnea.

Oana Zamfir a intervenit: "Eu sunt cea despre care ați spus că nu prea o duce capul și trebuie să îmi traduceți din română în română, dar pentru telespectatori cred că trebuie să faceți acest efort. Lista de semnături este o declarație pe propria răspundere de genul: 'Da, am fost la vot'?"

Liviu Dragnea: "Supărarea dumneavoastră ar trebui făcută în alt cadru".

Oana Zamfir: "În cadru public m-ați jignit în emisiunea 'Exces de putere', în cadru public vorbim, dar să trecem peste asta. Nu este loc de ceartă personală. Eu doar vă adresez întrebări. Vrem doar să aflăm adevărul. Aceeași măsură pe care am aplicat-o în cazul Roberta Anastase o aplicăm și votului de luni. Exista posibilitatea, atunci, pe loc să se accepte apelul nominal".

Liviu Dragnea: "Doamna Zamfir, dumneavoastră, din câte îmi aduc aminte nu sunteți procuror. Lăsați invitatul, chiar dacă este de la un partid care nu vă place, să vorbească."

"Să știți că nu îmi place niciun partid și mă comport în același fel cu toți invitații. Oamenii așteaptă clarificări după situația de luni privind votul", a adăugat Oana Zamfir.

"Singurul document oficial este lista de prezență: 191 de semnături la care se mai adaugă membrii biroului permament care nu au apucat să semneze, inclusiv eu care am uitat să semnez, deși am fost prezent în sală. În ceea ce privește atacul Guvernului la CCR pe această lege... nu este nicio noutate. Guvernul blochează orice act normativ care aduce beneficii românilor. (...) Este nevoie de această lege. M-ați întrebat de ce nu s-a adoptat până acum această lege. Abia în octombrie a ajuns în Camera Deputaților. Noi discutăm despre o lege care a ajuns în dezbaterea Parlamentului la inițiativa guvernului. Guvernul a venit cu această ordonanță. În același timp, Dacian Cioloș spunea că ordonanța repara inechitățile. Dacă erau toate lucrurile rezolvate, de ce a fost atâta nemulțumire în rândul sindicatelor?", a continuat Liviu Dragnea.

În finalul discuției, președintele PSD i-a cerut scuze jurnalistei de la Antena 3: "Nu am avut intenția să jignesc pe nimeni, dar vă cer scuze".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel