EXCLUSIV  Lege jandarmi. Vestea îi REVOLTĂ pe iubitorii de animale. Senator: O prostie

Jandarmii vor putea să aibă asupra lor și să folosească arme cu tranchilizante și dotări similare împotriva animalelor periculoase, potrivit unui proiect de act normativ ce a primit recent votul final în Senat. Subiectul nu a fost dezbătut pentru că a apărut în plin scandal cu remanierea guvernamentală și a trecut la "și altele".

"În îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, personalul militar al Jandarmeriei Române este autorizat să dețină și să folosească arme cu tranchilizante, substanțe tranchilizante, arme cu glonț de cauciuc, dispozitive cu ultrasunete sau substanțe iritante, precum și orice alte mijloace de protecție și de imobilizare pentru: a) îndepărtarea sau imobilizarea animalelor care amenință viața sau integritatea corporală a persoanelor ori integritatea bunurilor acestora; b) imobilizarea animalelor a căror viață sau integritate corporală este pusă în pericol în urma unei intervenții umane", se arată în proiect.

Senatorul Marius Marinescu, președintele de onoare al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), a spus că acest proiect de act normativ este o mare prostie.

"Mâine, poimâine, oricine va putea fi împuternicit să tranchilizeze animale. Așa ceva nu este normal. În SUA există Poliția Animalelor specializată în tranchilizarea animalelor, dar și în salvarea lor. Și noi avem o Poliție a Animalelor care ar trebui să intervină pentru tranchilizarea necuvântătoarelor. O astfel de organizație trebuie să funcționeze printr-o activitate complexă nu doar de tranchilizare, ci și de salvare a animalelor", a zis Marius Marinescu pentru DC News.

[citeste si]

"Este o prostie ca jandarmii să se ocupe de această problemă. Jandarmii au alte atribuții. Nicăieri în lume, ei nu se ocupă de tranchilizarea animalelor! Legea 9 din 2008 (legea Marinescu) arată că de salvarea animalelor se ocupă veterinarii din cadrul autorității sanitar-veterinare. Nu am auzit nicăieri în lume de o astfel de lege", a mai zis senatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel