Lege indemnizații mămici. Dragnea: Am rugat-o pe Olguța Vasilescu să semneze rapid

Liviu Dragnea - Olguța Vasilescu
Liviu Dragnea - Olguța Vasilescu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut un nou anunț cu privire la proiectul de lege prin care mămicile aflate în concediu de maternitate să poată avea și alte venituri din activități independente sau drepturi de autor.

Săptămâna trecută am primit un mesaj care îmi semnala faptul că actualele reglementări legislative nu permit mămicilor să aibă alte venituri decât cele din indemnizația de creștere a copilului. După ce am verificat și am constatat că există această piedică, am rugat-o pe Olguța Vasilescu să semneze alături de mine rapid inițiativa de modificare a acestei legi.

Astăzi am depus la Parlament și acest proiect care permite mămicilor aflate în concediu de maternitate să aibă și venituri din activități independente sau drepturi de autor. Mulțumesc celor care ne-au atras atenția ca să putem interveni rapid și să îndreptăm situația. Nimeni nu este perfect, noi așa am gândit legea, am dublat alocațiile pentru copii, dar asta ne-a scăpat.

Proiectul de lege va fi dezbătut în procedură de urgență în această sesiune. Sper ca de data aceasta PNL și Iohannis să nu aplice blocajul cu care ne-au obișnuit în ultimii doi ani, atacând orice proiect al nostru la CCR, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Noul proiect de lege vine după ce Mirela Vaida a cerut statului ca mămicile să poată avea și alte venituri în timpul concediului de maternitate pentru a-și putea întreține copiii așa cum trebuie.

Vezi și: Mirela Vaida, despre legea mamelor promisă de Dragnea: Mă confrunt cu foarte mult scepticisim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel