Lege - Închiderea balcoanelor, FĂRĂ acordul vecinilor

Anca Murgoci / 11 ian 2020 / 08:09 Salveaza PDF Comentarii
bloc
bloc

Închiderea balcoanelor de la bloc s-ar putea face fără acordul vecinilor.

Liberalul Alina Gorghiu a depus, la Senat, un proiect de lege care prevede că pentru închiderea balcoanelor sau a logiilor de la parterul blocului nu mai este nevoie de acordul vecinilor. Proiectul precizează că excepția este acordată pe motive de securitate, de atenuare a noxelor sau a zgomotelor.

Excepția nu este absolută

 


Proiectul de lege depus de senatorul PNL Alina Gorghiu are ca scop exceptarea de la cerința privind acordul vecinilor, a lucrărilor de închidere a balcoanelor/logiilor care se află la parterul blocurilor. Cu toate acestea, excepția nu este absolută, ci doar în cazuri bine justificate, cum ar fi motive de securitate, de atenuare a noxelor, gunoaielor, zgomotelor etc. Pe scurt, trebuie să primeze siguranța și sănătatea locatarului.


Un nou alineat adăugat la articolul 7 din Legea 50/1991 precizează că "în ceea ce privește lucrările de închidere a balcoanele/logiilor ce se afla la parterul unui bloc, prin exceptie de la punctul 2.5.6. din Anexa nr. 1 la prezenta lege, nu este nevoie de acordul vecinilor dacă lucrările se efectuează din motive de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum și din orice alte motive întemeiate, relative la siguranța și sănătatea locatarului."


"Așadar, dacă punem în balanță eventualele prejudicii aduse vecinilor ca urmare a închiderii unui balcon de la parter, cu atingerile aduse siguranței și sănătații locatarului ca urmare a refuzului acordului vecinilor, este mai mult decât evident care taler se va înclina. Garantarea dreptului la ocrotirea sănătații este o necesitate impusă chiar de Constituția României prevede că siguranța persoanei este inviolabilă", se mai arată în textul inițiativei legislative, informează Mediafax.


Camera decizională pentru acest proiect de lege este Camera Deputaților.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28