Lege controversată. Membru CNA: Este primul pas spre cenzură

Valentin Jucan, membru CNA, a reacționat ferm după propunerea legislativă prin care radiourile și televiziunile din România sunt obligate să difuzeze zilnic Imnul Național la ora 07.00.

"Câteva considerații în legătură cu această (nouă) propunere legislativă care vizează modificarea Legii audiovizualului.

1. NU comentez oportunitatea difuzării imnului la televizor și radio. (Aș prefera, totuși, ca în școli să se petreacă acest lucru; două strofe, nu mai mult.)

2. RESPING, însă, ideea de a impune radiodifuzorilor ce anume și când să difuzeze un anumit tip de program.

Domnilor parlamentari, cu siguranță ați fost bine intenționați, dar înainte de a face astfel de propuneri care vizează un domeniu care operează exclusiv cu "libertatea exprimării", consultați-vă cu cei avizați, altfel vă faceți de râs.

Trebuie să înțelegeți că NU puteți impune unei televiziuni sau unui radio ce anume să difuzeze. Acesta este primul pas spre cenzură. Următorul pas, cel care desăvârșește cenzura, este să impuneți ce anume să nu difuzeze.

Ar mai fi un aspect important, anume că Televiziunea publică - TVR, are obligații speciale, ea fiind, prin definiție, televiziunea națională. TVR difuzează de mult timp, de dimineață, în deschiderea programului, imnul național. Însă TVR este una, iar celelalte posturi, PRIVATE, reprezintă altceva.

Așa că, vă rog, în calitate de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, retrageți-vă această propunere legislativă.

Sunt alte lucruri mult mai bune de făcut", a transmis Valentin Jucan.

[citeste si]

Ora 07.00 ar putea deveni ora imnului României, dacă iniţiativa depusă la Camera Deputaţilor va fi adoptata de Parlament. Astfel, toate radiourile şi televiziunile din România ar putea fi obligate să difuzeze în fiecare zi imnul în varianta integrală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel