Urmărește emisiunea live


Lege carantină/izolare. Negrescu: PNL, bătaie de joc la adresa românilor! Mutarea PSD

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu face o analiză dură a formei în care legea privind carantina şi izolarea a fost propusă de către PNL.

"Textul legii prezentat Parlamentului de către Guvernul României este foarte slab și încalcă multe prevederi constituționale. Guvernanții liberali au întârziat inacceptabil prezentarea acestui text arătând că sunt incapabili în a gestiona criza COVID-19. Din păcate, populația își pierde răbdarea și încrederea, ceea ce conduce la creșterea numărului de îmbolnăviri, dar și mai grav, la numărul de victime. Dacă privim cu responsabilitate această situație, toți decidenții politici trebuie să poarte pe conștiință viețile pe care sistemul nu le-a putut salva.

Dar iresponsabilitatea liderilor PNL care au ignorat riscul acestui virus, spunând că e o simplă răceală, și incapacitatea lor în a gestiona prezenta criză altfel decât într-o cheie strict politică, nu înseamnă că noi nu trebuie să ne comportăm responsabil. Partidul Social Democrat a fost forța politică care a asigurat stabilitate și a sacrificat inclusiv puncte electorale pentru a permite adoptarea celor mai bune soluții pentru români. Am venit cu măsuri economice în Parlament și am căutat să oferim soluții reale, de la testarea masivă până la spitale modulare realizate cu ajutorul aleșilor noștri locali. Este ușor să faci scandal precum liderii unor partide mici sau să fi un politician populist. Este mult mai greu să faci ceea ce trebuie, asumat, cu forță", transmite Victor Negrescu.

"Partidul Social Democrat trebuie să își asume public și clar mesajul forței politice responsabile și profesioniste"

"De aceea, cred că Partidul Social Democrat trebuie să își asume public și clar mesajul forței politice responsabile și profesioniste. Fără ambiguitate. Fără declarațiile cu mize personale care să sperie lumea. Să reacționăm ferm când cineva nu respectă recomandările specialiștilor sau când se preiau mesaje care nu au nicio legătură cu realitatea. Pentru cei care cred că trebuie să ascultăm vocea celor care nu cred în virus le spun clar, că inclusiv acele persoane au nevoie să acționăm cu rațiune pentru a le proteja viața, indiferent de convingerile sau votul lor.

România trebuie să aibă o lege a carantinei care este în deplin acord cu necesitățile medicale, cu practicile europene și cu definițiile stabilite de Organizația Mondială a Sănătății. Legea PNL este proastă. Au fost modificări la Camera Deputaților iar în Senat trebuie să o modificăm în așa fel încât să corespundă nevoilor. Dacă în Germania au gestionat cel mai bine criza, punem în vigoare o lege similară, dacă ne place ce face Grecia, atunci facem precum în Grecia. Dar adoptăm o lege chiar dacă știm cu toții că ce a făcut Guvernul a fost o bătaie de joc la adresa românilor. Salvăm încă o dată situația. Da, sună ciudat pentru unii care în ultimele luni ne-au înjurat în permanență. Dar dacă va fi o lege bună, va fi pur și simplu adevărat", apreciază europarlamentarul PSD.

"Este frustrant să fim înjurați pentru slaba guvernare liberală"

"Este frustrant să fim înjurați pentru slaba guvernare liberală, este incorect să fim blamați pentru faptul că am fost obligați să votăm un guvern pe care nu îl susținem deoarece președintele României se juca de-a politica în mijlocul crizei medicale și nu voia să numească un premier independent, decorat chiar de el, propus de majoritatea parlamentară, dar asta nu înseamnă că opoziția presupune să fim la fel de iresponsabili precum liberalii. Trebuie să continuăm drumul spre o opoziție solidă, puternică, constructivă din partea Partidului Social Democrat. Să explicăm clar, prin toate mijloacele, că situația a fost gestionată prost și că se putea și încă se poate altfel pentru a evita o criză medicală și economică care se anunță dezastruoasă.

Imediat ce va fi posibil România trebuie să aibă un nou guvern, serios și responsabil, cu măsuri pentru relansarea economică a țării și reclădirea încrederii în instituțiile statului. Majoritatea statelor europene pun deja fonduri deoparte și gândesc modul în care vor gestiona un al doilea val, avem nevoie de un guvern care cu responsabilitate să facă la fel în România", transmite Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel