EXCLUSIV  LEGE BLÂNDĂ pentru oamenii care abandonează animale. Tudor Tim Ionescu: O spun cu regret!

Tudor Tim Ionescu (ALDE) a explicat cum poate fi pedepsită pentru fapta sa femeia care a abandonat o pisică și cei patru pui proaspăt veniți pe lume, într-o pungă de cumpărături, pe marginea șoselei.

Tudor Tim Ionescu (ALDE) a explicat cum poate fi pedepsită pentru fapta sa femeia care a abandonat o pisică și cei patru pui proaspăt veniți pe lume, într-o pungă de cumpărături, pe marginea șoselei.

„Legea după care ar trebui să fie pedepsită doamna care a abandonat pisicile (pentru a putea fi condamnată la închisoare, n.r.) nu este aplicabilă în acest caz. Ordonanța de Urgență 155/2001 privește programul de gestionare a câinilor fără stăpân. Și tot ceea ce se spune acolo, inclusiv zona de abandon, care este într-adevăr o infracțiune... vizează câinii adoptați din adăposturile publice", a explicat politicianul.

Pedeapsa maximă... este destul de blândă

„Din păcate, repet, din păcate, în cazul de față nefiind vorba de un câine, se merge pe legea 205/2004 unde, în acest moment, abandonul este o sancțiune contravențională. Și eu mi-aș dori ca Parlamentul să legifereze în sfârșit acele proiecte de modificare și de înăsprire a pedepselor pentru cruzime, abandon și ucidere chiar a animalelor, dar, din păcate, în acest moment suntem foarte limitați.

Cred, cu regret, că maximul pe care îl va putea primi acea persoană va fi o sancțiune contravențională de până la 3.000 lei", a adăugat Ionescu.

Pisicile nu intră singure în portbagaj

Tudor Tim Ionescu a explicat și faptul că pisicile nu au cum să intre în portbagajul mașinii, însă există situații în care, din nevoia de căldură, pot intra la motor.

„Ce a spus este o minciună sfruntată. Să spui că a intrat în portbagajul mașinii? Deci, în primul rând, pisicile nu pot intra în portbagaj. De obicei, ele intră la motor, nu de capul lor, ci pentru că atunci când sunt temperaturi foarte scăzute, motorul mai rămâne cald o perioadă de timp după oprire. Nici măcar când plouă nu intră la motor, ci se adăpostesc dedesubt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel