EXCLUSIV  Lege 2/2018. Nicolae Concioiu, primar Gușoeni: Nu am beneficiat de bani - video

bani
bani

Nicolae Concioiu, primarul comunei Gușoeni din Vâlcea, invitat la interviurile DC News, a discutat despre problemele cu care se confruntă.

"Legea 2/2018 a avut, de data aceasta, o specificație în care s-a ținut cont de excedentul de la 31 decembrie 2016, care, pentru foarte multe localități, a fost format din sume cu destinație specială. La noi acest excedent era format dintr-o sumă venită din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru a efectua o reparație a unui drum ce a apărut în urma unor calamități. Această sumă am primit-o în a doua parte a anului 2016. Am demarat procedurile de licitație pentru a face lucrarea, reparația, iar în anul următor a fost cheltuită aproape integral și nu am mai dispus de această sumă. În legea bugetului s-a spus că dacă avem în cont, în excedent sume de bani, fără să facă această excepție, nu beneficiem de sume defalcate din TVA de la bugetul de stat", a declarat Nicolae Concioiu.

Neșansă

"După cum știm cu toții, toate unitățile administrativ teritoriale sunt condiționate de aceste sume pentru că noi nu ne putem asigura cheltuielile numai din fondurile proprii și o mare parte se acoperă prin această sumă venită de la bugetul de stat. Anul acesta, alături de alte localități, am avut neșansa să nu beneficiem de sumă fără TVA. Tot în această lege să face o specificare: după trecerea semestrului I, va analiza Ministerul Finanțelor și va încerca o corectură. Se sperăm că se întâmplă lucrul acesta", a concluzionat primarul.

Vezi și: Centrală fotovoltaică, la Guşoieni. Prima comună independentă - video

Răspunsul, mai jos:

Emisiunea completă aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel