EXCLUSIV  Centrală fotovoltaică, la Guşoieni. Prima comună independentă - video

Rodica Mitu / 26 iun 2018 / 16:36 Salveaza PDF Comentarii
Nicolae Concioiu
Descriere foto: Nicolae Concioiu

Realizarea unei centrale fotovoltaice în localitatea Guşoieni din judeţul Vâlcea va deveni realitate. Primarul Nicolae Concioiu, invitat la interviurile DC News, a făcut o serie de precizări în acest sens.

Centrala va asigura energia electrică pentru iluminatul public stradal şi tot ceea ce înseamnă spaţii şi clădiri ale administraţiei locale în Guşoieni.

"În Consiliul Local am luat hotărârea să încercăm o independență energetică. Un proiect la care am fost sprijiniți de societatea care-și desfășoară activitatea pe teritoriul localității, și anume Petrom. Ne-au sprijinit cu o sumă de bani pentru realizarea documentației și cu o parte din lucrări. Valoarea proiectului se ridică la circă 800.000 euro fără TVA. E vorba de o centrală electrică fotovoltaică de 80 Kvolți care ne-ar asigura consumul instituției Primăriei, dispensar, școală și iluminat public pe un an de zile. Sunt prioritățile noastre", a spus, în cadrul interviului acordat DC News, primarul Nicolae Concioiu.

Sprijin pentru copii

"Suntem la faza de montare a panourilor. Am reușit să ne racordăm la rețea, am semnat contractul pentru racordare și este un lucru foarte important", a declarat primarul adăugând că va aduce beneficii comunității. "Sumele de bani economisite din plata energiei electrice se vor întoarce cu precădere în educație. Am stabilit în Consiliul Local să sprijinim copiii cu diverse materiale didactice, rechizite, tablete", a precizat Nicolae Concioiu.

 

Video


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23