EXCLUSIV  Centrală fotovoltaică, la Guşoieni. Prima comună independentă - video

Nicolae Concioiu
Nicolae Concioiu

Realizarea unei centrale fotovoltaice în localitatea Guşoieni din judeţul Vâlcea va deveni realitate. Primarul Nicolae Concioiu, invitat la interviurile DC News, a făcut o serie de precizări în acest sens.

Centrala va asigura energia electrică pentru iluminatul public stradal şi tot ceea ce înseamnă spaţii şi clădiri ale administraţiei locale în Guşoieni.

"În Consiliul Local am luat hotărârea să încercăm o independență energetică. Un proiect la care am fost sprijiniți de societatea care-și desfășoară activitatea pe teritoriul localității, și anume Petrom. Ne-au sprijinit cu o sumă de bani pentru realizarea documentației și cu o parte din lucrări. Valoarea proiectului se ridică la circă 800.000 euro fără TVA. E vorba de o centrală electrică fotovoltaică de 80 Kvolți care ne-ar asigura consumul instituției Primăriei, dispensar, școală și iluminat public pe un an de zile. Sunt prioritățile noastre", a spus, în cadrul interviului acordat DC News, primarul Nicolae Concioiu.

Sprijin pentru copii

"Suntem la faza de montare a panourilor. Am reușit să ne racordăm la rețea, am semnat contractul pentru racordare și este un lucru foarte important", a declarat primarul adăugând că va aduce beneficii comunității. "Sumele de bani economisite din plata energiei electrice se vor întoarce cu precădere în educație. Am stabilit în Consiliul Local să sprijinim copiii cu diverse materiale didactice, rechizite, tablete", a precizat Nicolae Concioiu.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel