Legătură DIRECTĂ între economie şi COVID-19. Cum este influenţat numărul de cazuri de grija pentru buget

Foto Pexels
Foto Pexels

Economia şi numărul de îmbolnăviri de COVID-19 au o legătură directă, arată un studiu al Universităţii Washington. 

Conform studiului, oamenii care se confruntă cu probleme la locul de muncă şi nesiguranţă financiară sunt mai predispuşi la încălcarea regulilor impuse de pandemie, precum distanţarea fizică, limitarea călătoriilor, precum şi spălarea mâjnilor. 

Cercetătorii, care au studiat 745 de angajaţi din 43 de state americane, au descoperit şi că şomajul, dar şi celelalte politici impuse de pandemie au afectat conexiunea dintre grijile economice şi respectarea regulilor. 

"Avem un set finit de resurse la dispoziţie, fie că vorbim despre bani, timp sau suport social. Cei care au parte de puţine resurse din acest punct de vedere sunt mai puţini dispuşi să respecte precauţiile. Astfel, depinde foarte mult de locul în care trăim şi muncim atunci când vorbim de respectarea regulilor. Oamenii care au avut economii, o plasă de siguranţă, au fost mai puţin impactaţi de nesiguranţa locului de muncă şi astfel au fost mai deschişi la respectarea regulilor. De asta este important să recunoaştem, ca societate, că există o parte dintre locuitori care sunt mult mai bine echipaţi să respecte recomandările pentru prevenirea COVID-19", a declarat Tahira Probst, unul dintre cercetătorii care a participat la studiu, conform Medical Express. . 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel