Legătura dintre Bac și vot. Striblea: Ne aflăm în fața unei catastrofe

Jurnalistul Cătălin Striblea opinează că este o legătură între nivelul de educație și votul politic. Oamenii fără școală sunt ușor de manipulat și dependenți de un sistem care se bucură de nevoile lor. 

"Stiti care sunt judetele cu cele mai mici procente de promovare la Bacalaureat? Iata lista: Ilfov-34%, Giurgiu – 40%, Teleorman- 48%, Calarasi – 55%., Mehedinți 54%, Dambovita 56%, Olt-59%. Da, fix judetele care au cea mai mare prezenta la vot si care voteaza doar intr-un singur sens. Judete in care dependenta de stat este la cele mai inalte cote si unde smecheriile electorale au fost incurajate in anii din urma. Legatura este directa si evidenta", a scris Cătălin Striblea, pe blogul său

Jurnalistul a adăugat: "Aceleași județe se pot lăuda însă cu cele mai mari prezențe la vot în România și cu un vot constant acordat partidelor care promovează România socială. Nu spun direct PSD, pentru că la un moment dat au votat și USL, iar Călărașiul este un județ PNL. Și ar mai fi ceva. PNL se înscrie la rându-i în toată această mișcare care promovează de ani buni principiul 'să se dea'. Mă uit doar la ultimele legi din Parlament cu diverse măriri și pensii speciale la care PNL a fost parte". 

Public dependent, ușor de manipulat

"Eu cred că este o legătură directă între rezultatele la Bacalaureat, adică educația și votul respectiv. Nu în sensul său politic, adică de a alege o formațiune sau alta. Ci de a alege un tip de viață și de aici pe cei care o încurajează. Cred că școala are rolul să-ți dea încredere, să te facă să stai pe picioarele tale. O școală bună îți deschide lumea, te lasă să mergi la o facultate. O școală bine făcută îți deschide tot felul de porți și te expune unor noi experiențe. Invers, ai numai de pierdut. Devii prizonierul unui sistem, al unui tip de gândire. Nu e nimeni să-ți pună la încercare ideile. Sunt convins că de-a lungul multor ani politicienii români au încurajat un tip de dependență. Un public dependent, fără o școală extraordinară este mai ușor de manipulat. Oamenii aceștia nu au nicio vină. Dar cei care îi conduc, da. Iar ceea ce nu știu ei este că, dacă acum mesajul lor este cel care prinde, data viitoare o să fiie alții și cu mai puține scrupule. Nu uitați de episodul Dan Diaconescu, mâine ar putea fi mai rău. Așa că, dacă aș fi prefect sau președinte de Consiliu Județean acolo, azi aș chema pe toată lumea din județ și aș spune că ne aflăm în fața unei catastrofe. Și aș căuta soluții, fără să aștept Bucureștiul. Puneți pariu câți or s-o facă?", a conchis Cătălin Striblea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel