Legătură cutremure România-Italia. INFP, poziție oficială

În luna octombrie, a fost o activitate seismică normală. Cutremurul care a avut loc în Vrancea nu are nicio legătură cu numeroasele cutremure din Italia, a spus luni, directorul general al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu.

”Cutremurul produs cu puțin timp în urmă nu are nicio legătură cu cutremurul din Italia pentru că sunt zone diferite și nivel de adâncime diferit. Acest seism din Vrancea este un cutremur de sine stătător, care a venit la puțin peste o lună de zile după cel de 5,3 grade pe Richter din septembrie și de aceea este poate deranjant, însă putem spune că ne încadrăm în activitate seismică normală în Vrancea”, a declarat Constantin Ionescu, potrivit Agerpres.

El a mai explicat: ”În luna octombrie s-au înregistrat, în medie, 10 cutremure, deci o activitate seismică normală. Nu putem știi dacă va veni un cutremur mai mare sau când se va produce unul mai mic. Nu putem spune că acest seism prevestește altceva, atâta timp cât nu se produc mai multe nu putem să ne dăm seama. Dacă ne uitam la evenimentele din Italia ne apucă groaza, acolo poți să spui că s-a intensificat activitatea și s-ar putea produce ceva mai mare. La noi, în România, este greu de spus deoarece dacă se intensifică activitatea în Vrancea poate să vina și unul mai mare, dar poate să fie și o descărcare”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel