EXCLUSIV  LEGALIZARE MARIJUANA! Dide: Propunerea noastră e UNICĂ în Europa, nici măcar în Olanda sau Belgia nu există așa ceva!

Foto: Facebook Cristian Mihai Dide
Foto: Facebook Cristian Mihai Dide

ONG-ul condus de Cristian-Mihai Dide, „Evoluție în instituție", cere reglementarea pieței de canabis.

ONG-ul condus de Cristian-Mihai Dide, „Evoluție în instituție", cere reglementarea pieței de canabis, în România. Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acest lucru, am discutat mai multe aspecte ale legalizării marijuanei în România.

Comercializarea la colț de stradă va fi ilegală

Cristian-Mihai Dide a explicat că oamenii vor putea să comercializeze canabis, dar nu la colț de stradă, cum se întâmplă acum.

„Dacă vor respecta legislația pe care urmează să o propunem, este dreptul lor. Atât timp cât nu au fost condamnați pentru vreo infracțiune și respectă legislația în vigoare, este dreptul lor. Noi vrem să propunem o rețea de distribuție foarte bine reglementată. Vânzarea la colț de stradă va fi ilegală. Propunerea noastră urmează să fie unică în Europa, nici măcar în Olanda sau Belgia piața nu este reglementă. În aceste țări, consumul este tolerat, nu neapărat o piață reglementată", a spus Dide.

Ce ar opri comercializarea marijuanei către minori?

Cristian Dide a detaliat că vânzarea către minori a canabisului va fi oprită de aceleași instituții care trebuie să facă acest lucru și în prezent: „Ce ar trebui să-i oprească trebuie să-i oprească și acum, adică Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile subordonate. Asta ar trebui să-i oprească acum, asta ar trebui să-i oprească și când se reglementează piața".

Consumul de droguri tari nu crește odată cu legalizarea marijuanei

„În tot ce înseamnă această discuție privind legalizarea canabisului, părerile sunt destul de împărțite. Am putea să luăm exemplul Canadei și să vedem ce s-a întâmplat la ei după un an și jumătate. Din statisticile oficiale, nu se observă că consumul de droguri mai puternice a crescut după reglementarea pieței de canabis din Canada", a explicat Cristian Dide.

Ținând cont de diferența culturală și de educație dintre Canada și România, el a continuat: „Am auzit acest argument de foarte multe ori, iar răspunsul meu este că statul trebuie să educe oamenii. Lipsa educației este vina statului. Însă, aceasta nu este o scuză pentru a nu reglementa piața. Putem să reglementăm piața de canabis și să educăm oamenii în același timp. Altfel, nu avem cum să scăpăm de acest argument ipocrit, fiindcă statul nu educă oamenii, ca să nu evoluăm".

Cum evităm standardul dublu al calității? Marijuana mai de calitate în Occident

„Aici, trebuie să intervină statul. Statul trebuie să se asigure că nu există un dublu standard. Adică, trebuie să verifice magazinele legalizate care vor comercializa canabisul", a explicat Dide.

„În momentul din față, din rapoartele Comisiei Europene, cu informații de la DIICOT, 80% din consumul de canabis din România este de producție internă. Deci, acestea sunt statisticile CE. În momentul de față, se produce în România, numai că nu este reglementat. Faptul că nimeni nu este pedepsit pentru producția de canabis, fiindcă este ilegală, este de vină tot MAI prin structurile subordonate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel