Urmărește emisiunea live


Lecție de viață, dată de două tinere dintr-un centru de plasament din Vrancea, pentru tineri

Foto: Facebook / DGASPC Vrancea
Foto: Facebook / DGASPC Vrancea

Lecţie de viaţă, dată de două tinere din sistemul de protecţie a copilului Vrancea care au obţinut rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat.

Deşi viaţa nu a fost prea darnică cu ele şi le-a pus la încercări grele, Elena şi Monica, două tinere din sistemul de protecţie al copilului Vrancea, care au dat BAC-ul anul acesta, oferă un exemplu pe care mulţi ar trebui să-l urmeze. Cele două tinere, absolvente de liceu, aflate cu măsură de protecţie în cadrul Serviciului Management de Caz pentru Protecţie de Tip Familial din subordinea DGASPC Vrancea, au susţinut anul acesta examenul de bacalaureat reuşind să treacă cu brio de acest test important din viaţa lor, susțin reprezentanții instituției. 

Un succes fără meditații

Rezultatele obţinute sunt un motiv extraordinar de satisfacţie pentru ele, totodată, un motiv de mândrie pentru asistenţii maternali Cărămidaru Alina şi Hărăbor Rodica, din Fitioneşti, care le-au ghidat paşii. Succesul se datorează însă în cea mai mare măsură muncii tinerelor şi faptului că au conştientizat că prin educaţie îşi vor putea depăşi condiţia şi vor putea visa la un viitor frumos, mai ales că au reuşit să promoveze examenul fără a avea parte de meditaţii.

”Cea mai mare medie a fost obţinută de Elena, 9.88, prima medie pe liceu, ea fiind absolventă a Liceului I. Slavici - Panciu, la clasa doamnei diriginte Jalbă Bandrabur Doina. Tânăra îşi doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Al. I. Cuza- Iaşi, pregătindu-se intens în acest sens”, conform DGASPC Vrancea. 

"Secretul succesului meu a fost reprezentat de mila lui Dumnezeu şi dragostea Maicii Domnului, care au binecuvântat rodul muncii mele. De asemenea, familia asistentului maternal m-a sprijinit în toate deciziile, respectându-mi toate alegerile pe care le-au însoţit cu sfaturi bune, aceasta fiind adevărata mea familie”, a declarat tânăra, fiind recunoscătoare familiei asistentului maternal.

Fetele vor merge la facultate



Monica vrea să urmeze cursurile Universităţii Bucureşti, în cadrul Facultăţii de Istorie. Ea a finalizat Liceul Ioan Slavici- Panciu, profil uman-filologie, cu media examenului de Bacalaureat 9,58 la clasa dirigintelui Savin Adrian, profesor despre care Monica spune că a contribuit mult la îndeplinirea planului în ceea ce priveşte dorinţa ei de a urma o carieră în poliţie.

”Este o mare mândrie pentru noi faptul că aceste tinere au reuşit să obţină rezultate atât de frumoase la examenul de bacalaureat. Succesul şi dorinţa lor de a reuşi sunt demne de respect şi admiraţie şi pot reprezenta un exemplu pentru orice copil. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecia Copilului Vrancea le transmite sincere felicitări şi le dorim să aibă un drum luminos, presărat numai de succese şi le asigurăm de întreaga noastră susţinere pe mai departe!”, a declarat Daniela Nicolaș, directorul DGASPC Vrancea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel