EXCLUSIV  Lecție rușinoasă pe care Grecia o dă Bucureștiului. 'Tratamentul' horror care există la noi

O mică stațiune din Grecia dă o lecție Bucureștiului și altor orașe din România la capitolul transport în comun.

Este vorba despre Amoudara, o stațiune populară din Grecia, situată la 5 kilometri de capitala Heraklion, acolo unde transportul este egal cu civilizația și respectul față de călători.

În primul rând, prețul unui bilet de autobuz diferă de cel din Amoudara, mai precis costă 1,7 euro, adică aproape 8 lei. În București, prețul este de 1,3 lei.

(w670)

În al doilea rând, în fiecare stație de autobuz există afișaj electronic cu timpul pe care îl mai ai de așteptat până când vine mijlocul de transport în comun.

(w670)

În al treilea rând - și poate cel mai important aspect - nimeni nu se urcă în autobuz fără bilet. Călătorii își cumperă tichet de la șofer. Din acest motiv, absolut toată lumea urcă pe la prima ușă. Restul ușilor sunt folosite pentru a coborî călătorii. După cum știm, în București circulă mulți oameni fără bilet. Când sunt prinși de controlori, unii dintre ei reușesc să scape de amendă și se întorc la vechile moravuri.

(w670)

În al patrulea rând, dacă a fost atins numărul maxim de călători în autobuz, șoferul din Amoudara nu mai permite să se urce nimeni, lucru care niciodată nu se întâmplă în București. Firmele de transport public - majoritatea - nu au respect față de lege și nici față de călători. Românii s-au obișnuit să călătorească precum sardelele. Nu au alternativă. Autobuzele circulă la intervale destul de mari, iar atunci când vin sunt deja pline ochi.

(w670)

În altă ordine de idei, autobuzele au aer condiționat. E o plăcere să te plimbi în Amoudara cu mijloacele de transport în comun pe timp de vară. Poate și în București ar fi dacă am învăța ceva din lecția pe care ne-o dă mica Amoudara. Este clar că civilizația vine și din faptul că grecii dau mai mulți bani pe un bilet.

(w670)

În încheiere, vă întrebăm dacă ați fi dispuși să plătiți mai mult pentru o călătorie civilizată, evident nu 8 lei, un preț adaptat la salariile românilor. Răspunsul îl așteptăm în sondajul de mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel