Lecție șocantă într-un manual de Limba Română, aspru criticată

O fotografie cu o pagină dintr-un manual de Limba Română, pentru clasa a patra, stârnește controverse pe reţelele de socializare, mulți considerând că promovează violenţa şi misoginismul.

Pe scurt, textul "Onoarea mai presus...", scris de Mircea Sântimbreanu, povestește cum o fetiţă este lovită de un băiat şi începe să plângă. Un alt băieţel încearcă să-i dea o mână de ajutor, însă situaţia degenerează complet, când "agresorul" îşi argumentează fapta, spunând că fetiţa l-a numit "obraznic", scrie realitatea.net.

"Credeam că ai bătut-o fără motiv... Dar dacă te-a jignit, sunt de acord. Asta e o chestie de onoare!", spune băieţelul care, iniţial, voia să o ajute pe micuţă.

Cum imaginea cu povestirea din manula a încept să circule în mediul online, reacțiile nu au întârziat să apară.  "Foarte frumos educăm copiii, mai ales băieții. Sunt curioasă dacă acest autor a avut cumva vreo fetiță... Eu sunt convinsă că nu!", a comentat cineva.

"Am crezut că n-am înţeles eu bine! Am citit de trei ori să mă asigur că nu greşesc", a adăugat altcineva.

"Priviți imaginea...un adult aproba , mângâie băiatul ,în timp ce fetita plânge și aleargă. ..copiii întâi privesc imaginea,apoi citesc și conținutul. ..de tot baul ambele!!!Ar trebui trimisa și inspectoratului școlar , oare vor adăuga vreun comentariu! ?", a comentat un alt internaut, în timp ce un altul spune că direct la învățătoare ar fi mers deoarece ea poate să selecteze materialul de studiu.

Vina ar aparţine însă celor care au editat manualul, întrucât povestirea nu este redată integral și are și titlul schimbat, povestirea originală fiind "Cavalerul dreptăţii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel