"Le Monde", despre miza arestării lui Gigi Becali

Condamnarea și încarcerarea lui Gigi Becali au ocupat și coloanele unor ziare occidentale. Implicarea sa în politică, dar și derapajele de care a dat dovadă de-a lungul anilor, a făcut din Gigi Becali un personaj care nu a putut scăpa presei străine. 

Sub titlul "Ciobanul Becali, împiedicat să iasă din România", jurnalişii de la Le Monde comentează, joi,  întâmplările din ultimele zile care l-au avut drept personaj principal pe latifundiarul din Pipera. Pe lângă faptele de care Becali se face vinovat, francezii mai notează că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este în strânsă legătură cu presiunile Comisiei Europene la adresa României:

 "Justiţia română încearcă să demonstreze Comisiei Europene că funcţionează. Miza este mare: acesta este rezultatul mai multor rapoarte negative despre justiţie, care au întârziat aderarea României la spaţiul Schengen", scriu cei de la publicaţia Le Monde.

România a fost ținta crtiticilor Comisie Europene din cauza Justiției, fapt ce a determinat amânarea aderării la Spațiul Schengen. Comisia Europeană s-a arătat îngrijorată de raportul pe justiţie şi a cerut României să-şi ascută lupta împotriva corupţiei. Față de acest subiect este posibil ca în următoarea perioadă să asistăm la decizii care pot aduce după gratii nume sonore din politică și mediul de afaceri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel