Le Figaro descrie Castelul Peleș ca fiind "un loc spectaculos"

Castelul Peleș
Castelul Peleș

Presa franceză nu scrie doar de rău despre România. Publicaţia Le Figaro apreciază că Peleşul este un loc „spectaculos”, într-un material dedicat vechilor reşedinţe regale care sunt deschise publicului.

„În zona rurală a României, în inima staţiunii montane Sinaia, care era un loc ultra şic în secolul XIX, Castelul Peleş a fost, până în 1947, reşedinţa ultimului rege al României, Mihai I”, scrie Le Figaro, în secţiunea dedicată domeniului şi denumită „Acasă la regele Ferdinand”.

Potrivit Adevărul, Le Figaro aminteşte de „Ferdinand I, din familia Hohenzollern şi de soţia sa, Elisabeta de Wied, cunoscută drept Carmen Sylva (poetă premiată de Academia Franceză), care au ridicat acest castel în 1877, capodoperă a stilului «trubadur», a cărui arhitectură complicată l-ar fi putut inspira pe Walt Disney”.

„Interiorul nu dezamăgeşte. Realizat în lemn negru, plin de fantezie, este o minune de complexitate a stilului deco, cu marca stilului german de final de secol XIX. Scările cu decoraţiuni sculptate şi piesele de mobilier te lasă fără cuvinte. Vizitatorii pot vedea vechile apartamente private ale familiei regale, pe care dictatorul Ceauşescu le folosea pentru vizitele şefilor străini de stat. Priveliştea din jur este superbă, cu păduri de brad, preerie, numai bune pentru plimbări bucolice”, mai scrie publicaţia. Punctul forte al Peleşului, potrivit Le Figaro, este spectaculozitatea clădirii şi a zonei în care este plasată. Punctul slab este faptul că în împrejurimi există puţine locuri unde s-ar putea caza turiştii.

Care sunt celelalte locații lăudate de Le Figaro

Alături de Castelul Peleş, menţionate de cotidianul francez sunt alte patru reşedinţe regale puse la dispoziţia vizitatorilor - palatul baroc din Gödolö (Ungaria), locul preferat de vacanţă al împărătesei Elisabeta a Austriei; Osbourne House, din Insula Wight, o oază de linişte pentru regina Victoria; Castelul din Miramar, în Italia, ridicat la ordinele lui Maximilian de Habsburg; Castelul La Pena din Sintra (Portugalia).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel