EXCLUSIV  Le Figaro, articol de mare impact, de primă pagină, despre România. Dan Ciachir: Foarte important și benevol față de Basarabia

Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Sursă foto: Facebook Maia Sandu

Scriitorul și publicistul Dan Ciachir a comentat, în exclusivitate pentru DC News, un articol de mare impact apărut în ziarul francez Le Figaro.

În acest mic teritoriu blocat între România, care lucrează foarte serios pentru a o ajuta în demersurile de aderare la Uniunea Europeană, și Ucraina, căzută pradă invaziei rusești, 78% dintre moldoveni au încredere în proiectul european al țării lor, scrie Le Figaro.

Pentru a evita eventualele incidente între pro-ruși și pro-europeni, autoritățile moldovenești au avut ideea bună să nu organizeze anul acesta Ziua Europei, pe 9 mai, în același timp cu parada de sărbătorire a victoriei URSS împotriva nazismului, ci o o săptămână mai târziu. Cu războiul la ușă și un sfert din populația sa considerând invazia rusă drept „o operațiune specială de eliberare”, împrumutând terminologia de la Kremlin, Chișinăul a vrut să evite orice destabilizare.

Locuitorii capitalei Moldovei au venit în număr mare sâmbătă, 14 mai, să se plimbe prin micul „sat european” ridicat în Piața Marii Adunări Naționale, aflată în fața sediului Guvernului.

Dan Ciachir, comentariu pe baza articolului din ziarul francez

Dan Ciachir, scriitor și publicist, a oferit un scurt comentariu pe baza acestui articol de mare impact:

„Articolul de pe prima pagină din ziarul Le Figaro, „Războiul din Ucraina îndepărtează Moldova de Moscova și o apropie de Europa“, reprezintă o idee foarte benefică și mi se pare un lucru cât se poate de important. Articolul vorbește de „România care se implică foarte serios să ajute Republica Moldova în demersurile sale de aderare la Uniunea Europeană“ și spune că „78% dintre moldoveni au încredere în proiectul european al țării lor“. Eu sunt scriitor și publicist, dar articolul este scris de trimisul special al ziarului la Chișinău și Tirapsol și e un lucru foarte important și benevol față de Basarabia.

Articolul vorbește de locuitorii capitalei Moldovei care au venit în satul european pentru a se familiariza cu valorile și culturile europene, ceea ce este formidabil. Trimisul special spune că nu a trăit o astfel de emoție de când s-a căsătorit“, a spus, pentru DC News, Dan Ciachir, subliniind încă o dată sprijinul pe care țara noastră îl oferă Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, în condițiile în care ofensiva rusă se apropie de partea de sud a micului stat de la est de Prut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel