Le comandați și le mâncați, dar aceste alimente nu există

De multe ori folosim expresii care reflectă doar existența unui concept alimentar imaginar. Vă prezentăm dintre alimente care nu există.

Iată care sunt alimentele care, de fapt, nu există: 

Șunca de York

Legislația tehnico-sanitară care reglementează vânzarea produselor din carne nu include nicăieri definiția "șuncă de York". Acest tip de şuncă este de fapt "şunca gătită". Acest produs nu conține amidon şi făină, iar materia primă folosită este doar o parte din piciorul de porc.

Ciocolata "neagră"

Definiţia de "ciocolată neagră" nu există nicăieri. La fel se întâmplă şi cu ciocolata "pură". Cuvinetele "negru" şi "pur" sunt expresii care nu sunt prezente în niciuna dintre reglementări. Prin urmare, aceste tipuri de ciocolată nu există. 

Cum să alegi cea mai bună ciocolată

Pentru a alege o ciocolată bună, uitați-vă la lista de ingrediente de pe etichetă. Evitaţi ciocolata care conţine prea mult zahăr.

Laptele vegetal (de soia, de orez) nu există  

 

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), definiția „laptelui" este următoarea: "lichid alb secretat de glandele mamare ale animalelor". Prin urmare, băuturile vegetale, indiferent de originea lor (soia, orez, făină de ovăz ...), nu ar trebui să fie numite în acest fel. Acestea vor fi „băuturi vegetale" sau „băuturi din extracte". 

Laptele și băuturile vegetale nu au nimic în comun. Băuturile vegetale pot fi o alternativă pentru cei care nu consumă lapte sau au intoleranță la lactoză și alergie la proteinele din laptele de vacă. 

Pateul nu este întotdeauna „foie gras"

Pentru ca un produs să fie numit foie grás acesta trebuie să provină din ficatul de gâscă sau rață. Restul produselor cu aspect relativ similar vor fi "pate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel