Le-au promis un loc de muncă la Londra, dar le-au obligat să se prostitueze

Sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, cinci persoane au fost amenințate și obligate să se prostitueze în capitala Marii Britanii. 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Iaşi, au efectuat astăzi patru percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane, se arată într-un comunicat de presă. 

Activităţile s-au desfăşurat în judeţul Iaşi, fiind efectuate cercetări cu privire la trafic de persoane, sub forma exploatării sexuale, în Marea Britanie.

În urma activităţilor, a fost ridicat un autoturism, bani, telefoane mobile şi înscrisuri.

Ce au descoperit anchetatorii 

 

”Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2015 – 2020, mai multe persoane ar fi recrutat, prin metoda loverboy sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe victime.

Persoanele recrutate ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost găzduite în diverse locaţii şi, prin ameninţări şi agresiuni, ar fi fost obligate la practicarea prostituţiei”, precizează IPJ Iași. 

Cinci persoane sunt audiate 

 

Sumele de bani câştigate de către victime ar fi fost însuşite în totalitate de către traficanţi. Aceştia ar fi investit banii în locuinţe şi autoturisme de lux.

Cinci persoane au fost conduse la audieri, acestea urmând a fi prezentate procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, în vederea luării de măsuri legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel