Lăzescu a mărit salariile unor angajați TVR înainte să plece

lazescu deschidere
lazescu deschidere

Alexandru Lăzescu, fostul preşedinte-director general al TVR, a modificat în ultima zi a mandatului său zeci de contracte ale unor salariaţi ai Televiziunii Române, transformându-le din perioadă determinată în nedeterminată şi mărind salariile unor angajaţi.

Alexandru Lăzescu - care a fost demis pe 12 iunie de Parlament - a afirmat în ultimul an, în repetate rânduri, că doreşte restructurarea Televiziunii Române şi reducerea cheltuielilor în TVR, instituţie care are în prezent datorii de peste 100 de milioane de euro.

Cu toate acestea, în ultima sa zi de mandat, Alexandru Lăzescu ar fi majorat salariile la câteva zeci de oameni din TVR şi a modificat contractele de muncă ale altor câteva zeci de angajaţi din Televiziunea Română, în special de la TVR Info, transformându-le din contracte pe perioadă determinată în contracte pe perioadă nedeterminată, au declarat surse din televiziunea publică, citate de Mediafax.

Alexandru Lăzescu a recunoscut că a modificat contractele de muncă ale unor angajaţi ai TVR, precizând însă că nu îşi aminteşte dacă aceste modificări au fost făcute chiar în ultima zi a mandatului său sau în ultima perioadă a mandatului său.

"Am mai prelungit contracte, dar în cadrul legal. Nu am făcut nimic în afara cadrului legal. Erau contracte care expirau ori pe 15 iunie, ori pe 30 iunie şi le-am mai prelungit. Dar trebuie discutat de la caz la caz", a spus Alexandru Lăzescu.

El a exemplificat spunând că a prelungit contractele unor salariaţi ai Televiziunii Române, detaşaţi la TVR Info de la alte departamente ale televiziunii publice. "Cred că au fost 15-20 de astfel de detaşări, dar nu cred că încurcă pe nimeni", a spus Lăzescu.

Acesta a precizat că nu exclude să fi făcut şi măriri de salarii în ultima perioadă a mandatului său. "Nu exclud să fi fost şi măriri de salarii, dar nu am acum în minte. Este posibil să fi fost câteva pe motive solide. În general, nu am făcut măriri de salarii. Măririle au fost puţine şi strict justificate ca să ţin oameni să nu plece (din TVR, n.r.)", a mai spus Lăzescu.

Pe 12 iunie, Consiliul de Administraţie al TVR, în frunte cu Alexandru Lăzescu, a fost demis de Parlament, care a respins raportul de activitate al televiziunii pe anul 2011. În funcţia de director general interimar al TVR a fost numit Radu Călin Cristea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel