Lăzăroiu - Iohannis, controversă nouă. Chirieac: Este un fapt îngrozitor de grav

Roxana Neagu / 19 iun 2018 / 22:49 Salveaza PDF Comentarii

Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, a afirmat, la Antena 3, că documentul dat publicității de Administrația Prezidențială nu corespunde cu documentul ce i-a fost arătat de către consiliera președintelui Klaus Iohannis. 

În contextul în care petiția apărută în presă de la Administrația Prezidențială era de la o persoană fizică nu de la un ONG, judecătorul Petre Lăzăroiu a fost contactat de Antena 3 și a afirmat: ”Nu este acest document. Ce mi s-a arătat mie este o hârtie emisă de acel ONG, care punea în discuție legitimitatea mandatului meu. E cu totul altceva. Părerea emisă de o asociație, o fundație pune în discuție mandatul meu. Mie mi s-a arătat exact aceeași hârtie care a fost transmisă la CCR și președintele CCR a dat un comunicat de presă și a lămurit această chestiune, mie mi s-a arătat acea hârtie pe care am clarificat-o, nu mi s-a arătat o plângere, nu știu de această plângere”. 


Judecătorul a întărit că documentul transmis de Președinție nu este cel care i-a fost arătat: ”Nu, nu! Vă trimit documentul, îl am și acum pe birou, acea hârtie de la această asociație. (...) A fost o modalitate a de a mi se arăta cartonașul.”

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat: ”Arătarea cartonașului înseamnă exercitarea unei presiuni, este un fapt îngrozitor de grav într-o democrație, nu există, într-o țară democratică, ca oricine să exercite o presiune asupra unui judecător al Curții Supreme sau Constituționale, fără ca organele statului să intervină”. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23