Lăzăroiu: Din ce se întrevede, salariile bugetarilor şi pensiile ar trebui îngheţate în 2012

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a afirmat că, în opinia sa, toate pensiile trebuie impozitate, dar a adăugat că, deocamdată, o asemenea măsură nu este necesară.

"Cred că, la un moment dat, trebuie impozitate pensiile ca orice venituri. În momentul acesta, cred că nu e nevoie (de impozitarea tuturor pensiilor - n.r.), în momentul acesta sigur trebuie îngheţate pensiile, la anul, la cum arată lucrurile din punct de vedere economic", a spus Lăzăroiu, care a menţionat însă că, în 2012, o deteriorare a situaţiei financiare ar putea impune chiar şi impozitarea pensiilor sub 1000 de lei. El a adăugat că, dacă situaţia o va impune, nu vede de ce PDL nu şi-ar asuma responsabilitatea unei asemenea măsuri, informează Realitatea.

În opinia fostului ministru al Muncii, din cauza situaţiei internaţionale, anul viitor creşterea economică va fi mult mai mică decât a fost estimată iniţială. "E clar că, pe ce se întrevede în momentul ăsta, pensiile ar trebui îngheţate", a spus el.

Lăzăroiu a adăugat că şi salariile bugetarilor ar trebui îngheţate anul viitor. "În plus, la bugetari mai e o chestiune. În momentul în care s-au făcut tăierile de 25% s-a pus problema recuperării acestor 25% în momentul în care personalul în admnistraţie scade cu 25%, ceea ce nu s-a întâmplat", a menţionat el.

Liderul UNPR Marian Sârbu a afirmat, luni, că în coaliţie nu s-a discutat despre impozitarea pensiilor sub 1000 de lei şi a considerat că o astfel de variantă este exclusă, adăugând că, dacă nu apar modificări economice dramatice, s-ar putea vorbi anul viitor de uşoare creşteri de salarii şi pensii.

"Vă spun un punct de vedere personal, şi ca specialist, şi ca om politic: după părerea mea, este exclus. Eu cred că nu mai există limită de constrângere a consumului, cred că nu mai e loc pentru o constrângere a consumului, inclusiv în ceea ce priveşte pensionarii, şi am convingerea că ideea impozitării pensiilor sub 1000 de lei este una care va ieşi repede din discuţie. În coaliţie, vă asigur că nu am discutat nicio clipă de o astfel de posibilitate. Deci un punct de vedere personal: este exclus", a spus Sârbu, la Realitatea TV, referindu-se la varianta vehiculată de unii democrat-liberali, privind impozitarea pensiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel