Lăzăroiu despre reducerea CAS: E luată în discuţie, dar nu ştim când se va face

lazaroiu spune ca remanierea se apropie
lazaroiu spune ca remanierea se apropie

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a spus miercuri, după întâlnirea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, că deşi subiectul reducerii contribuţiilor la asigurările sociale nu a fost discutat cu oficialii din delegaţie, el este în atenţia Guvernului, dar nu se ştie când va fi luată decizia.

Sebastian Lăzăroiu a precizat că reducerea CAS nu a fost pe agenda discuţiilor cu reprezentanţii FMI, dar Guvernul ia în calcul această posibilitate, scrie Mediafax.

"Eu am mai spus asta, o să rămânem prudenţi. E un lucru care e luat în calcul, e luat în discuţie, dar când se va face nu ştim încă", a mai spus ministrul Muncii.

În 22 iunie, Sebastian Lăzăroiu declara că problema reducerii contribuţiilor la asigurările sociale ar trebui tratată cu prudenţă în acest an.

"Trebuie să ne menţinem prudenţi şi anul acesta. (...) Eu sunt optimist pentru că a crescut numărul de contracte, dar trebuie să vedem şi încasări la buget. (...) În opinia mea, contextul nu este favorabil anul acesta", spune Sebastian Lăzăroiu la dezbaterea publică "Piaţa muncii în România: competiţie, eficienţă şi legalitate".

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu declara în 29 mai că Guvernul lucrează la măsura reducerii CAS, care este prevăzută în acordul cu FMI, el arătând că probabil această problemă va fi discutată la proxima vizită a misiunii FMI în România.

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, spune în pe 9 mai că FMI şi Guvernul au convenit că trebuie analizate mai multe date fiscale înainte de o decizie privind scăderea contribuţiilor sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel